Сьогодні на сніданок горох по-французьки

Поєднання гороху й маслин створить цікавий смак, а буряк – пом'якшить страву для тарвлення

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Горох в салаті – запорока ситості та смаку.

10 лютого у всьому світі відзначають день бобових. Окрім великого вмісту рослинного білка, бобові містять корисну клітковину, тож є джерелом вітамінів та мікроелементів. Спеціалісти стверджують, щоденне вживання сочевиці, нуту, гороху чи квасолі забезпечує організм людини необхідною кількістю енергії, білка, заліза, підтримує імунітет та серце.

Бобові це:

  • горох,
  • квасоля,
  • маш,
  • нут,
  • сочевиця,
  • соя,
  • хумус, де горох, як ми бачимо, перший у списку. 

Горох широко використовують свіжим, консервованим, замороженим і сушеним. З гороху варять каші, супи й крем-супи, пюре, роблять котлети, його додають в салати й пиріжки. Ми ж приготуємо салат з горохом по-французьки.

Рецепт салату з горохом сподобається всім! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Салат з горохом по-французьки

Вам знадобиться:

  • Картопля – 500 г.
  • Горох – 100 г.
  • Сметана – 100 г. 
  • Маслини – 50 г.
  • Яйце – 1 штука.
  • Буряк – 1 штука. 
Салат по-французьки з горохом 1
Цей пікантний салат стане родзинко вашого меню!

Як готувати:

Буряк треба запекти, а картоплю – відварити. Потім, коли вихолонуть, наріжте тонкими кружальцями, додайте варений горох, тертий яєчний жовток, сметану, поперчіть і посоліть, перемішайте і прикрасьте маслинами. 

Порада від Інформатора: подавайте салат охолодженим. Смачного!

Як правильно варити горох 

Соліть горох в самому кінці варки.
Соліть горох в самому кінці варки.

Цілий сухий горох вариться довше, ніж подрібнений. В середньому цілий сухий горох вариться 2-2,5 години, подрібнений – годину-півтори. Але цей процес можна прискорити, якщо попередньо замочити горох на 5-8 годин. Тоді цілий горох вийде зварити за годинку, а подрібнений – за пів.

Після того, як горох закипить, додайте в нього 2 столові ложки вершкового масла або олії. Через 10 хвилин після закипання додайте до гороху соду – з розрахунку пів чайної ложки на 2 л води. Це за лічені хвилини розм'якшить страву.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube