Поєднання гороху й маслин створить цікавий смак, а буряк – пом'якшить страву для тарвлення
10 лютого у всьому світі відзначають день бобових. Окрім великого вмісту рослинного білка, бобові містять корисну клітковину, тож є джерелом вітамінів та мікроелементів. Спеціалісти стверджують, щоденне вживання сочевиці, нуту, гороху чи квасолі забезпечує організм людини необхідною кількістю енергії, білка, заліза, підтримує імунітет та серце.
Бобові це:
Горох широко використовують свіжим, консервованим, замороженим і сушеним. З гороху варять каші, супи й крем-супи, пюре, роблять котлети, його додають в салати й пиріжки. Ми ж приготуємо салат з горохом по-французьки.
Рецепт салату з горохом сподобається всім! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Буряк треба запекти, а картоплю – відварити. Потім, коли вихолонуть, наріжте тонкими кружальцями, додайте варений горох, тертий яєчний жовток, сметану, поперчіть і посоліть, перемішайте і прикрасьте маслинами.
Порада від Інформатора: подавайте салат охолодженим. Смачного!
Цілий сухий горох вариться довше, ніж подрібнений. В середньому цілий сухий горох вариться 2-2,5 години, подрібнений – годину-півтори. Але цей процес можна прискорити, якщо попередньо замочити горох на 5-8 годин. Тоді цілий горох вийде зварити за годинку, а подрібнений – за пів.
Після того, як горох закипить, додайте в нього 2 столові ложки вершкового масла або олії. Через 10 хвилин після закипання додайте до гороху соду – з розрахунку пів чайної ложки на 2 л води. Це за лічені хвилини розм'якшить страву.