Зимове рагу з грибами, гарбузом та гострою паприкою

За цим чудовим рецептом повільно варені овочі та спеції створюють теплу, м'яку й ароматну страву

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця страва зігріє вас і надасть відчуття комфорту й затишку в сезон холодів!

Якщо ви не знаєте, що приготувати взимку, аби задовольнити смаки та бажання ситної їжі рідних – приготуйте рагу. Рецепт овочевого рагу з гарбузом та грибами сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.  

Рагу з грибів, картоплі й гарбуза, натхненне паприкою

Вам знадобиться:

  • Оливкова олія – 6 столових ложок.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Червоний перець – 1 штука.
  • Суміш грибів – 1,2 кг.
  • Сіль і чорний перець – до смаку.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кмин – 1 чайна ложка.
  • Солодка паприка – 1 столова ложка.
  • Гостра паприка – 2 чайні ложки.
  • Картопля – 4 штуки.
  • Гарбуз – 400 г.
  • Консервовані томати – 400 г.
  • Томатна паста – 1 чайна ложка.
  • Овочевий бульйон (або вода) – 400 мл.
  • Лаврове листя – 2 штуки.
  • Білі сухарі – 2 столові ложки.
  • Петрушка – жменя.
Цей зимовий ароматний варіант рагу нікого не залишить байдужим!
Цей зимовий ароматний варіант рагу нікого не залишить байдужим!

Як готувати: 

Розігрійте олію у великій каструлі з товстим дном, потім додайте цибулю та перець і готуйте, помішуючи, на помірному вогні, поки вони не почнуть розм’якшуватися. Додайте гриби та щедру щіпку солі та перцю й варіть, помішуючи, до тих пір, поки вони не зменшаться та злегка не підрум’яняться.

Працюючи на тарілці, за допомогою виделки або плоскої частини ножа розчавіть часник до стану пасти з кмином і дрібкою солі, потім поскрібайте в горщик і додайте обидві паприки.

Додайте картоплю та гарбуз, добре перемішайте, потім додайте подрібнені помідори й томатну пасту. Додайте бульйон (або воду) і лавровий лист, приправте сіллю і перцем і доведіть майже до кипіння. Зменшіть на повільному вогні, накрийте кришкою і залиште варитися протягом години.

Наприкінці додайте панірувальні сухарі, перемішуйте кілька хвилин, щоб соус загус, потім закінчіть жменею петрушки. 

Порада від Інформатора: за бажанням подавайте з рисом і сметаною. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube