За цим чудовим рецептом повільно варені овочі та спеції створюють теплу, м'яку й ароматну страву
Якщо ви не знаєте, що приготувати взимку, аби задовольнити смаки та бажання ситної їжі рідних – приготуйте рагу. Рецепт овочевого рагу з гарбузом та грибами сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Розігрійте олію у великій каструлі з товстим дном, потім додайте цибулю та перець і готуйте, помішуючи, на помірному вогні, поки вони не почнуть розм’якшуватися. Додайте гриби та щедру щіпку солі та перцю й варіть, помішуючи, до тих пір, поки вони не зменшаться та злегка не підрум’яняться.
Працюючи на тарілці, за допомогою виделки або плоскої частини ножа розчавіть часник до стану пасти з кмином і дрібкою солі, потім поскрібайте в горщик і додайте обидві паприки.
Додайте картоплю та гарбуз, добре перемішайте, потім додайте подрібнені помідори й томатну пасту. Додайте бульйон (або воду) і лавровий лист, приправте сіллю і перцем і доведіть майже до кипіння. Зменшіть на повільному вогні, накрийте кришкою і залиште варитися протягом години.
Наприкінці додайте панірувальні сухарі, перемішуйте кілька хвилин, щоб соус загус, потім закінчіть жменею петрушки.
Порада від Інформатора: за бажанням подавайте з рисом і сметаною.