Простий рецепт пишних сирників, як у бабусі

Сирники подають з варенням, джемом, сиропом, згущеним молоком або сметаною

Простий рецепт пишних сирників, як у бабусі

Всі ми пам'ятаємо і любимо бабусині пишні сирники з хрумкою скоринкою, запах яких затишно нагадує будинок нашого дитинства. Повернути собі відчуття затишку не складе труднощів не тільки досвідченій господині, а й кухарям-початківцям.

Інформатор припас для своїх читачів рецепт сирників, як у бабусі.

Інгредієнти

Творог - 300 г
Яйце - 1 шт.
Сметана або йогурт – 2 ст. ложки
Борошно - приблизно 130 г (1 склянка об'ємом 200 мл)
Розпушувач – 1 ч. ложка
Цукор – 1-2 ст. ложки (за смаком)
Сіль - 1 щіпка
Олія рослинна – для смаження

Рецепт

Щоб приготувати ароматні пухкі сирники, потрібно:

Творог ретельно розім'яти із цукром. Додати яйце, сметану, сіль, розпушувач. Все добре перемішати. Потім додати борошно.

Ретельно вимішати тісто для сирників. Тісто поділити на 2 частини. З кожної частини скрутити ковбаску.

Нарізати ковбаску з тіста шматочками завширшки близько 2 см. Сформувати сирники та обваляти їх у борошні.

Розігріти сковороду, налити олію. У гарячу олію викласти сирники.

Смажити сирники потрібно на середньому вогні спочатку під кришкою 3-5 хвилин, до рум'яності з одного боку. Потім перевернути на інший бік і смажити вже без кришки, також до золотистого кольору, ще 2-3 хвилини.

Подавати сирники можна зі сметаною, карамеллю, шоколадом, медом або фруктовими соусами.

Інформатор також розповідав, як приготувати куряче м'ясо у білому вині швидко та смачно. Крім того, ми писали, як приготувати печінковий торт. Також ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний суп на вершковій основі.

Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками та як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube