Основа кремувки – це французьке листкове тісто
11 лютого відзначають День Незалежності держави-міста Ватикан. Апостольська Столиця або Ватикан, згідно Латеранської угоди, отримав свою Незалежність від Італії 11 лютого 1929 року. Зараз це самостійна держава-місто і центр Римо-католицької церкви, резиденція її глави Папи Римського, розташована в західній частині Риму.
Ніщо людське Папам не чуже. Так, вони люблять тістечка, які називаються Папськими "кремувками". "Кремувка" – це листкове тістечко з кремом, чимось схоже на торт "Наполеон". Готується воно з французького тіста з кремовим прошарком. Його краще купити готовим в кондитерській або в магазині, але можна і самому зробити за класичним рецептом. Отже, поїхали!
Рецепт Папської "кремувки" сподобається всім прихильників смаколиків з кремом. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
2/3 молока підігріваємо на середньому вогні, не доводимо до кипіння. В одну третину, що залишилася, додаємо жовтки, борошно, крохмаль і цукор. Добре вимішуємо (краще міксером на середній швидкості) так, щоб не було грудочок. Потім цю суміш додаємо до гарячого молока.
Робимо це повільно, постійно заважаючи ложкою, поки наш крем стане густим. Прикриваємо його фольгою, щоб не з'явилася шкірка, а в цей час збиваємо олію. І до нього вже додаємо, поступово – по одній дві ложки – суміш, що остигнула, при цьому збиваючи міксером.
Тісто ставимо в духовку, розігріту до 220 С, на 12-15 хвилин. Під час випікання тісто повинне втричі збільшитися в обсязі та розшаруватись на тонкі шари. Готові і остиглі листкові коржі розрізаємо наполовину так, щоб вийшли два однакових за товщиною і розміром коржа.
Далі один з готових коржів змащуємо кремом, а нагору кладемо другий корж і трохи притискаємо. Ставимо в холодне місце на 5-6 годин. Посипаємо цукровою пудрою, а порції ріжемо гострим ножем.
Порада від Інфомратора: варимо каву або заварюємо чай і насолоджуємося смаком Папської "кремувки". Смачного!