Незвичайні способи приготувати солодощі - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних десертів до новорічного столу сподобаються усім прихильникам солоденького! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Цукати з шоколадної апельсинової цедри - недорогі ласощі, які легко зробити. Вони прекрасно підходять у якості подарунків на Різдво та Новий рік, тож, нумо готувати!
Наріжте цедру апельсина скибочками товщиною 5-10 мм, покладіть їх у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, варіть три хвилини, потім процідіть. Повторіть зі свіжою водою, потім знову процідіть.
Помістіть цукор і 180 мл води в порожню каструлю і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Додайте проціджену бланшовану шкірку, накрийте кришкою і залиште варитися на повільному вогні 20-30 хвилин, поки шкірка не стане м’якою, а суміш цукру та води не зменшиться і не загусне в сироп (якщо потрібно, додайте трохи води).
Виделкою витягніть шкірку на деко, застелене промасленим папером, потім рівномірно посипте цукром і дайте охолонути. Тим часом розтопіть шоколад у маленькій мисці, поставленій над другою мискою з гарячою водою. Змочіть один кінець кожного шматочка шкірки в шоколаді, потім викладіть всі цукати на піднос і охолоджуйте для подачі.
Налийте апельсиновий цукровий сироп та віскі у миску з теплим шоколадом і перемішайте, щоб з’єднати. Розлийте в склянки з льодом і прикрасьте шматочком цукатів з апельсиновою цедрою в шоколаді.
Порада від Інформатора: такі цукерочки сподобаються усім, але головна їхня перевага - навіть не казковий смак. Рецепт включає натуральні інгредієнти, а отже в пору переїдань жирного та солодкого з доданим цукром - точно потрапить в ТОПчик!
Викладіть печиво на пергаментний папір, застелений на деко. Розтопіть пачку вершкового масла і додайте в нього горіхову пасту з какао чи карамель. Цю суміш залийте на печиво на деко. Поставте в розігріту до 180 С духовку на декілька хвилин, доки на печиві не з'явиться коричнувата скоринка з карамелі. На цьому етапі не спаліть десерт!
Дістаньте деко з духовки і посипте його вміст подрібненим чорним шоколадом. Відправте все в жаровню ще на кілька хвилин. Ваш десерт готовий. Чекайте поки вихолоне, наріжте немов тортик, на шматочки. Смачного!
Спершу до яєць додайте цукор і ванільний цукор, все збийте міксером. Цукор має повністю розчинитися, до утворення світлої пишної маси. Потім влийте в суміш розтоплене вершкове масло і знову все перемішайте міксером.
Додайте в суміш кефір (можна замінити йогуртом чи сметаною). Додайте борошно й розпушувач, замішайте тісто лопаткою. Тісто вийде густим, але легко перемішуватиметься лопаткою. Наприкінці додайте в тісто свіжі ягоди (можна замінити джемом або густим ягідним топінгом).
Поставте на деко паперові формочки для кексів. Викладіть тісто у формочки, наповнюючи на 2/3. Випечіть кекси при температурі 170-180 С приблизно 30-40 хвилин, щоб вони добре пропеклись. Готовність мафінів перевіряємо зубочисткою - вона має бути сухою.
Порада від Інформатора: притрусіть кекси ваніллю! Мафіни виходять ніжні, м’якенькі, в них добре відчуваються ягоди. Саме чорниця тут ідеально підходить, додає соковитості та вносить новорічну пікантну кислинку.
Готуються наші ласощі в два етапи, тому спочатку займемося карамельним соусом. Для цього в сотейник засипаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і інтенсивно перемішуємо лопаткою, щоб цукор розчинявся, а не підгорав. Сотейник періодично піднімаємо з вогню і трохи збовтуємо. Готуємо до тих пір, поки цукровий сироп не потемніє, це може зайняти 5-7 хвилин.
Після цього знімаємо сотейник з плити і вливаємо в цукровий сироп невелику кількість окропу, після чого вміст завирує і спіниться. Потім ми його трохи всколихнем і в сотейнику утвориться карамельний соус коричневого кольору.
Тепер беремо формочки для пудингу, найкраще з фольги, і опускаємо їх на секунду в ємність з кип'яченою водою. Потім ставимо формочки в великий лоток або контейнер і розливаємо в них приготований соус. Наповнюємо форми приблизно на третину і поки залишаємо.
Самі тим часом беремося за крем для пудингу. Перш за все замочуємо желатин. Беремо листи желатину і ріжемо на смужки, складаємо в глибоку миску. Заливаємо холодною водою і залишаємо на 5-6 хвилин для набухання. Після цього ставимо каструлю з водою на вогонь, зверху поміщаємо миску з желатином і тримаємо на водяній бані, помішуючи, до повного розчинення желатину.
Тепер наступний крок. У миску засипаємо цукор і викладаємо великі яєчні жовтки. Вінчиком добре змішуємо до утворення однорідної, трохи спінившоїся, маси. Ставимо на плиту каструлю і наливаємо частину молока, трохи підігріваємо і поступово вливаємо підігріте молоко в яєчну суміш, весь час змішуючи вінчиком. Змішану масу знову повертаємо в каструлю і ставимо на плиту. Помішуючи, нагріваємо до температури 71 градус.
Далі додаємо в цю масу розчинений желатин і знову добре перемішуємо. Потім виливаємо в сито і проціджуємо. У проціджену яєчно-молочну масу додаємо густі вершки і залишок молока. Додаємо екстракт ванілі і збиваємо вінчиком, щоб все добре перемішалося.
Тепер наповнюємо форми з карамельним соусом приготовленою масою майже доверху і накриваємо формочки харчовою плівкою. Контейнер з формочками поміщаємо в холодильник і залишаємо до повного загустіння або ж до моменту подачі на стіл.
Порада від Інформатора: перед подачею, в кожну формочку вставляємо зубочистку і проводимо по краю посудини по колу. Потім накриваємо форму тарілкою і перевертаємо. Акуратно знімаємо формочку, і наш ніжний, пишний новорічний пудинг з карамельним соусом - готовий!
Для глазурі:
Нагрійте мед разом зі спеціями в каструльці, нехай закипить. Дайте настоятись півгодинки та процідіть через сито. Тим часом збийте яйця з цукром міксером, щоб побіліли, додайте соду.
Процідіть мед зі спеціями на вершкове масло, щоб розтануло. Додайте мед з маслом до збитих яєць з цукром. Збийте міксером, поки можливо, а далі вимішуйте руками або лопаткою до однорідності. Покладіть тісто у пакет або в харчову плівку та відправте у холодильник (бажано на добу, але хоча б на 2-3 години).
Достаньте тісто через 2 години з холодильника. Тепер розкатайте і виріжте фігурки формочками для пряників. Викладіть їх на лист для випікання на пергамент. Відправте пряники у розігріту духовку до 170 С на 12 хвилин, поки готуємо глазур!
Для глазурі збийте міксером або комбайном білки з цукром на невеликій швидкості протягом 5 хвилин. Розкладіть отриману глазур по ємностям і додайте харчові барвники. Розмалюйте глазуррю готові пряники! Деякі нескладні варіанти новорічних малюнків дивіться на відео нижче.
Порада від Інформатора: обов’язково приготуйте такі пряники, адже це надзвичайно легкий рецепт з простих продуктів, який виходить дуже смачним! Пряники піднімуть настрій вам та вашим близьким ще на етапі розмальовки. Крім того, вийде пряників багато, а зберігатимуться вони доволі довго.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.