П'ять рецептів смаколиків на Новий рік: шоколадні цукати, чорничні мафіни, ванільний пудинг

Незвичайні способи приготувати солодощі - до вашого святкового столу.

Новий рік, рецепт, продукти, їжа, лайфхак, солодощі
Смачного і щасливого Нового року!

Рецепти незвичайних десертів до новорічного столу сподобаються усім прихильникам солоденького! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради. 

Порадуйте близьких солодкими цукерками та печивом з карамеллю й шоколадом, приготованими власноруч! Тепло свята - це наша любов :)
Порадуйте близьких солодкими цукерками та ванільно-карамельними й шоколадними десертами, приготовленими власноруч! Тепло свята - це наша любов :)

Рецепт № 1: шоколадні цукати з апельсинової цедри

Вам знадобиться:

  • Апельсини (або грейпфрути, лимони, лайм чи все разом) - 200 г.
  • Коричневий або білий цукор - 150 г.
  • Чорний шоколад - 100 г.
  • Апельсиновий сироп (можна купити в маркеті - до 100 грн 700 мл) - 25-50 мл. 
  • Віскі або бурбон - 50 мл. 
Зацукровані шкірки цитрусових з шоколадною глазур’ю завжди добре смакують у цю пору року.
Цукерки з цукатів цитрусових з шоколадною глазур’ю завжди добре смакують взимку!

Як готувати:

Цукати з шоколадної апельсинової цедри - недорогі ласощі, які легко зробити. Вони прекрасно підходять у якості подарунків на Різдво та Новий рік, тож, нумо готувати!

Наріжте цедру апельсина скибочками товщиною 5-10 мм, покладіть їх у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, варіть три хвилини, потім процідіть. Повторіть зі свіжою водою, потім знову процідіть.

Помістіть цукор і 180 мл води в порожню каструлю і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Додайте проціджену бланшовану шкірку, накрийте кришкою і залиште варитися на повільному вогні 20-30 хвилин, поки шкірка не стане м’якою, а суміш цукру та води не зменшиться і не загусне в сироп (якщо потрібно, додайте трохи води).

Виделкою витягніть шкірку на деко, застелене промасленим папером, потім рівномірно посипте цукром і дайте охолонути. Тим часом розтопіть шоколад у маленькій мисці, поставленій над другою мискою з гарячою водою. Змочіть один кінець кожного шматочка шкірки в шоколаді, потім викладіть всі цукати на піднос і охолоджуйте для подачі.

Налийте апельсиновий цукровий сироп та віскі у миску з теплим шоколадом і перемішайте, щоб з’єднати. Розлийте в склянки з льодом і прикрасьте шматочком цукатів з апельсиновою цедрою в шоколаді.

Порада від Інформатора: такі цукерочки сподобаються усім, але головна їхня перевага - навіть не казковий смак. Рецепт включає натуральні інгредієнти, а отже в пору переїдань жирного та солодкого з доданим цукром - точно потрапить в ТОПчик!

Рецепт № 2: десерт з печива, карамелі та шоколаду

Вам знадобиться:

  • Печиво галетне ("Марія" або "Наполеон") - 16-20 штук.
  • Вершкове масло - 200-250 г.
  • Горіхова паста з какао або м'яка карамель - 150г.
  • Чорний шоколад (крихта) - 100 г.
Десерт готується елементарно просто, а смакує на всі 100%!
Десерт готується елементарно просто, а смакує на всі новорічні 100%!

Як готувати:

Викладіть печиво на пергаментний папір, застелений на деко. Розтопіть пачку вершкового масла і додайте в нього горіхову пасту з какао чи карамель. Цю суміш залийте на печиво на деко. Поставте в розігріту до 180 С духовку на декілька хвилин, доки на печиві не з'явиться коричнувата скоринка з карамелі. На цьому етапі не спаліть десерт!

Дістаньте деко з духовки і посипте його вміст подрібненим чорним шоколадом. Відправте все в жаровню ще на кілька хвилин. Ваш десерт готовий. Чекайте поки вихолоне, наріжте немов тортик, на шматочки. Смачного!

Рецепт № 3: чорничні кекси-мафіни 

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло - 200 г.
  • Цукор - 180 г.
  • Ванільний цукор - 1 пачка.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Кефір - 150 г.
  • Борошно - 400 г.
  • Розпушувач - 2 чайні ложки.
  • Чорниці - 180 г.
Мафіни, на нашу думку, загалом найзимовіший десерт!
Ароматні мафіни з джемом ягід, на нашу думку, загалом найзимовіший десерт!

Як готувати:

Спершу до яєць додайте цукор і ванільний цукор, все збийте міксером. Цукор має повністю розчинитися, до утворення світлої пишної маси. Потім влийте в суміш розтоплене вершкове масло і знову все перемішайте міксером.

Додайте в суміш кефір (можна замінити йогуртом чи сметаною). Додайте борошно й  розпушувач, замішайте тісто лопаткою. Тісто вийде густим, але легко перемішуватиметься лопаткою. Наприкінці додайте в тісто свіжі ягоди (можна замінити джемом або густим ягідним топінгом). 

Поставте на деко паперові формочки для кексів. Викладіть тісто у формочки, наповнюючи на 2/3. Випечіть кекси при температурі 170-180 С приблизно 30-40 хвилин, щоб вони добре пропеклись. Готовність мафінів перевіряємо зубочисткою - вона має бути сухою.

Порада від Інформатора: притрусіть кекси ваніллю! Мафіни виходять ніжні, м’якенькі, в них добре відчуваються ягоди. Саме чорниця тут ідеально підходить, додає соковитості та вносить новорічну пікантну кислинку. 

 

Рецепт № 4: новорічний ванільний пудинг

Вам знадобиться:

  • Цукор - 220 г.
  • Окріп - 2 столові ложки.
  • Желатин - 4 листи.
  • Молоко - 400 мл.
  • Жовток - 4 штуки.
  • Вершки 20% - 1/2 склянки.
  • Ванільний порошок - 2 чайні ложки.
Цей пудинг особливо прийдеться до смаку любителям ніжних десертів!
Цей пудинг особливо прийдеться до смаку любителям ніжних десертів!

Як готувати:

Готуються наші ласощі в два етапи, тому спочатку займемося карамельним соусом. Для цього в сотейник засипаємо цукровий пісок і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і інтенсивно перемішуємо лопаткою, щоб цукор розчинявся, а не підгорав. Сотейник періодично піднімаємо з вогню і трохи збовтуємо. Готуємо до тих пір, поки цукровий сироп не потемніє, це може зайняти 5-7 хвилин.

Після цього знімаємо сотейник з плити і вливаємо в цукровий сироп невелику кількість окропу, після чого вміст завирує і спіниться. Потім ми його трохи всколихнем і в сотейнику утвориться карамельний соус коричневого кольору.

Тепер беремо формочки для пудингу, найкраще з фольги, і опускаємо їх на секунду в ємність з кип'яченою водою. Потім ставимо формочки в великий лоток або контейнер і розливаємо в них приготований соус. Наповнюємо форми приблизно на третину і поки залишаємо.

Самі тим часом беремося за крем для пудингу. Перш за все замочуємо желатин. Беремо листи желатину і ріжемо на смужки, складаємо в глибоку миску. Заливаємо холодною водою і залишаємо на 5-6 хвилин для набухання. Після цього ставимо каструлю з водою на вогонь, зверху поміщаємо миску з желатином і тримаємо на водяній бані, помішуючи, до повного розчинення желатину.

Тепер наступний крок. У миску засипаємо цукор і викладаємо великі яєчні жовтки. Вінчиком добре змішуємо до утворення однорідної, трохи спінившоїся, маси. Ставимо на плиту каструлю і наливаємо частину молока, трохи підігріваємо і поступово вливаємо підігріте молоко в яєчну суміш, весь час змішуючи вінчиком. Змішану масу знову повертаємо в каструлю і ставимо на плиту. Помішуючи, нагріваємо до температури 71 градус.

Далі додаємо в цю масу розчинений желатин і знову добре перемішуємо. Потім виливаємо в сито і проціджуємо. У проціджену яєчно-молочну масу додаємо густі вершки і залишок молока. Додаємо екстракт ванілі і збиваємо вінчиком, щоб все добре перемішалося.

Тепер наповнюємо форми з карамельним соусом приготовленою масою майже доверху і накриваємо формочки харчовою плівкою. Контейнер з формочками поміщаємо в холодильник і залишаємо до повного загустіння або ж до моменту подачі на стіл.

Порада від Інформатора: перед подачею, в кожну формочку вставляємо зубочистку і проводимо по краю посудини по колу. Потім накриваємо форму тарілкою і перевертаємо. Акуратно знімаємо формочку, і наш ніжний, пишний новорічний пудинг з карамельним соусом - готовий!

Рецепт № 5: новорічні імбирні пряники

Вам знадобиться:

  • Борошно - 300-325 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Мед - 100 - 125 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Сода - пів чайної ложки.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Спеції (імбир, бадьян, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, сушена цедра апельсину) - 1 столова ложка.

Для глазурі:

  • Білок - 50 гр.
  • Цукрова пудра - 250 г.
Такі смаколики порадують усю родину!
Такі смаколики порадують усю родину!

Як готувати:

Нагрійте мед разом зі спеціями в каструльці, нехай закипить. Дайте настоятись півгодинки та процідіть через сито. Тим часом збийте яйця з цукром міксером, щоб побіліли, додайте соду.

Процідіть мед зі спеціями на вершкове масло, щоб розтануло. Додайте мед з маслом до збитих яєць з цукром. Збийте міксером, поки можливо, а далі вимішуйте руками або лопаткою до однорідності. Покладіть тісто у пакет або в харчову плівку та відправте у холодильник (бажано на добу, але хоча б на 2-3 години).

Достаньте тісто через 2 години з холодильника. Тепер розкатайте і виріжте фігурки формочками для пряників. Викладіть їх на лист для випікання на пергамент. Відправте пряники у розігріту духовку до 170 С на 12 хвилин, поки готуємо глазур!

Для глазурі збийте міксером або комбайном білки з цукром на невеликій швидкості протягом 5 хвилин. Розкладіть отриману глазур по ємностям і додайте харчові барвники. Розмалюйте глазуррю готові пряники! Деякі нескладні варіанти новорічних малюнків дивіться на відео нижче.

Порада від Інформатора: обов’язково приготуйте такі пряники, адже це надзвичайно легкий рецепт з простих продуктів, який виходить дуже смачним! Пряники піднімуть настрій вам та вашим близьким ще на етапі розмальовки. Крім того, вийде пряників багато, а зберігатимуться вони доволі довго. 

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube