Незвичайні способи приготувати культовий новорічний салат - до вашого столу.
Рецепти незвичайної "шуби" до новорічного столу сподобаються усім прихильникам культувого салату! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Для прикрашання:
Відваріть у великій каструлі картоплю, моркву та буряк у "мундирах". Щоб картопля і морква не забарвилися в червоний, краще варити буряк в окремому посуді. Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути.
Розігрійте сковороду, додайте трохи олії (використовуйте олію без запаху). Для аромату додайте краплю кунжутної олії. Наріжте два баклажани кубиками і обсмажте на сковорідці. Коли вони будуть майже готові, додайте часник, копчену паприку, соєвий соус та подрібнені листи норі. Добре перемішайте і дайте баклажанам охолонути.
Дрібно поріжте цибулину і натріть на дрібній тертці картоплю, моркву та буряки в окремі миски.
Останній крок – зібрати салат. На цьому етапі вам знадобиться веганський майонез - приблизно 200 г. Перший шар – баклажани. На плоску тарілку поступово викладіть 50% обсмажених баклажанів. Розподіліть зверху 50% нарізаної кубиками цибулі і змастіть майонезом. Зверху рівномірно розподіліть терту картоплю, злегка утрамбовуючи її долонею і змастіть майонезом знову.
Викладіть баклажани і цибулю. Злегка відіжміть моркву, злийте сік і розподіліть моркву наступним шаром. Знову змастіть майонезом.Так само зробите з буряком: злегка відіжміть і рівномірно викладіть поверх моркви.
Порада від Інформатора: можна прикрасити салат майонезом, гранатом, маринованим перцем або оливками і чимось зеленим (петрушкою або броколі).
Для салату:
Для соусу вінегрет:
Буряк ретельно помийте, висушіть та загорніть у фольгу. Запікайте у духовці при температурі 180 градусів 1 годину (якщо буряк дрібний) або 1 годину 30 хв, якщо крупніший. Охолодіть, почистіть та наріжте брусочками.
Оселедець наріжте брусочками. Для соусу вінегрет: в окремій ємності змішайте гірчицю, олію та винний оцет. У миску викладіть нарізані буряк та оселедець, заправте салат соусом та перемішайте. Для подачі присипте страву 20-ма г насіння соняшника.
Порада від Інформатора: варений буряк для цієї страви також підійде; оселедець можете придбати у вигляді вже готових шматочків філе. Для соусу візміть не надто гостру гірчицю.
Для майонезу з кропу:
Для бурякового майонезу:
Для маринованої цибулі:
Базилік та нарізану зелену цибулю покладіть у воду, щоб вони залишалися свіжими. Зелень буде потрібна для декору страви.
Спочатку зробимо кропний майонез – для цього у кропу відріжемо стеблини (вони нам не потрібні), закинемо кріп в блендер, а до нього – рослинну олію. Перебийте на великих обертах, прогрійте до 90° – вийде кропна олія. Аби зробити з олії майонез, варто вінчиком швидко збити її з гірчицею і яєчним жовтком. Додайте цукрову пудру, сіль та оцет, знову збийте – та спробуйте. Баланс солодкого, солоного та кислого має бути рівним. Майонез з кропу готовий.
Наступний крок – буряковий майонез. Для нього ми робимо базу – збиваємо жовтки з рослинною олією до стану ніжної емульсії. А потім додаємо до цієї емульсії фреш з буряка, вареного або сирого – неважливо. Знову додаємо цукрову пудру та сіль, а кислою складовою цього разу у нас буде лимонний фреш. Перемішайте – другий майонез теж готовий.
Беремося до оселедця. Чистимо та робимо з філе риби них прямокутники – так буде простіше з ними працювати. Тепер замаринуємо цибулю. Чистимо та нарізаємо її напівкільцями. Додаємо цукрову пудру, сіль, рисовий оцет, перемішуємо та охайно стискаємо, аби вона швидше промаринувалася і віддала свою гіркоту. Даємо цибулі постояти в маринаді дві хвилини.
Нарізаємо філе на тонкі смужечки. Чистимо відварені картоплю та буряк. Далі збираємо страву! Відрізаємо скибку хлібу і прогріваємо її на сухій пательні.
На хліб викладаємо гарними краплями майонез з буряка, на нього натираємо на дрібній терці буряк, потім додаємо кропний майонез, натираємо картоплю. На картоплю викладаємо мариновану цибулю, а на неї – нарізане філе оселедця.
Порада від Інформатора: прикрасьте страву листочками базиліку і зеленою цибулею. Готово!
Філе оселедця нарізати дрібними кубиками. Відварену картоплю почистити і дрібно нарізати. Моркву, буряки та яйця почистити, окремо натерти на великій тертці. Цибулю дрібно нарізати і ошпарити окропом.
Листи желатину замочити у холодній воді на 10 хвилин. Желатин віджати та змішати з майонезом до однорідного стану.
Усі інгредієнти змішати в окремих тарілках із желейним майонезом. У силіконову форму викласти шарами буряк, яйця, моркву, картоплю, цибулю та оселедець. Накрити харчовою плівкою та відправити в холодильник на ніч.
Коли желе застигне, накрити форму плоскою стравою та перевернути. Обережно зняти форму. Розрізати шубу на порційні шматки та подавати.
На відріз харчової плівки слід викласти порізаний пласкими кружальцями відварений буряк. На ньому розмістіть тертий буряк. Далі треба змастити цей шар майонезом. Потім викладіть натерту на тертушку варену картоплю, ще змастіть майонезом та покрийте шар картоплі тертою вареною морквою.
По краю викладіть шматочки оселедця та гілочки кропу і знову змастіть майонезом. Далі скрутіть все в рулет та залиште у плівці на якийсь час в холодильнику. Потім зніміть плівку та наріжте рулет на шматочки, прикрашаючи кожний шматочок окремо кропом та краплею майонезу. Смачного!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.