П'ять оригінальних страв з птиці на Новий рік: паштет з курячої печінки, рулет з гусака та перепел на шпажці

Незвичайні способи приготування м'яса птиці - до вашого святкового столу.

Новий рік, рецепт, продукти, лайфхак, свято
Смачного і щасливого Нового року!

Рецепти незвичайних страв з м'яса птиці до новорічного столу сподобаються усім прихильникам м'ясних страв! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради. 

Рецепт № 1: качка з яблуками в рукаві

Вам знадобиться:

  • Качка - 1,5 - 2 кг.
  • Гірчиця - 1 столові ложки.
  • Сіль - 1 чайна ложка (за смаком).
  • Спеціі - за смаком.
  • Соевий соус - 100 мл.
  • Яблука - 300 г (приблизно).
  • Мед - 1 чайна ложка.
Качка запечена з яблуками - традиційна страва новорічного столу!
Качка запечена з яблуками - традиційна страва новорічного столу!

Як готувати: 

В качки слід вирізати гузок та шию (останній можна використати для холодцю). Качку бажано ретельно обсмалити, аби потім не їсти шкірку з пір'ячком - якщо потрібно, попрацюйте пінцетом.

Далі натираємо качку з усіх боків спеціями, сіллю та перцем. Натираємо качку гірчицею та перекладаємо в "рукав" для запікання, куди заливаємо соєвий соус у якості маринаду (це можна робити і в мисці). Зав'язуємо рукав. Найкраще залишити так птицю маринуватися на пару діб, але якщо часу геть немає, то помаринуйте качку хоча б пару годин.

Начиняти качку найраще зеленими солодко-кислуватими яблуками. Далі м'ясо качки слід скріпити зубочистками або зашити, щоб яблука не випали під час запікання. Покладіть качку в чистий "рукав" для запікання, зав'яжіть його та проткніть в кількох місцях. Відправте в духовку при температурі 170 градусів - на півтори години. 

Дістаємо качку, обережно розрізаємо "рукав", аби не обпектися. До маринаду, що залишився, додаємо чайну ложку меду. Змащуємо качку цим соусом та відправляємо в духовку ще приблизно на 30 хвилин. 

Порада від Інформатора: на останньому етапі приготування можна відкривати духову шафу і поливати качку жирком, який виділився!

 

Рецепт № 2: індичка з апельсинами та солодким перцем від Євгена Клопотенка

Вам знадобиться:

  • Філе індички - 800 г.
  • Червоний солодкий перець - штука.
  • Апельсин - штука. 
  • Волоські горіхи - 2 столові ложки. 
  • Часник - 3 зубчики.
  • Орегано - чайна ложка.
  • Соняшникова олія - 2 столові ложки. 
  • Сіль і перець - за смаком.
Ця страва з індички підійде тим, хто на дієті попри свята.
Ця страва з індички підійде тим, хто на дієті попри свята. А солодкий перчик та апельсини надають страві новорічного шарму!

Як готувати: 

Увімкніть духовку розігріватися до 125 градусів.

Філе індички зачистіть від плівок, натріть сіллю і перцем з усіх боків. Полийте м'ясо соняшниковою олією. Викладіть філе індички в "рукав" і герметично запакуйте. Запікайте м'ясо в духовці за температури 125 градусів 2,5 години.

Помийте і просушіть червоний солодкий перець, зробіть невеликий надріз, щоб виходило повітря. Оберніть перець у фольгу разом із неочищеними зубчиками часнику, трохи посоліть.

Потім витягніть м'ясо з "рукава" і виставте в духовці режим гриль, випікайте індичку ще 10 хвилин. Готовий солодкий перець очистіть від шкірки і видаліть з нього насіння.
Викладіть шматочки запеченого перцю і зубчики часнику в чашу блендера. Додайте волоські горіхи, соняшникову олію, посоліть і поперчіть за смаком.

Вичавіть у чашу трохи соку апельсина і перебийте все блендером до бажаної консистенції соусу. Виріжте філе апельсина. Для цього зріжте шкірку разом з білою частиною і відокремте ножем часточки.

Порада від Інформатора: для подачі викладіть соус на індичку або збоку від м'яса, викладіть філе апельсина і посипте орегано.

 

Рецепт № 3: перепел на шпажці

Вам знадобиться:

  • Перепілки - 3 штуки.
  • Бекон - 100 г.
  • Житній хліб - 100 г.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Базилік - кілька гілочок.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Чорний перець мелений - за смаком.
  • Сіль  - за смаком.
Перепел в беконі - ароматний і соковитий, варто спробувати!
Перепел в беконі - ароматний і соковитий, варто спробувати!

Як готувати: 

Часник очистіть від лушпиння і видавіть через прес. Базилік дрібно подрібніть і з'єднайте з подрібненим часником. Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.

Тушки перепілок промийте проточною водою і висушіть паперовою серветкою. Посоліть їх, поперчіть і нафаршируйте часниковою сумішшю, що вийшла.

Оберніть перепілки беконом і насадіть на дерев'яну шпажку, чергуючи з невеликими шматочками хліба. Запікайте при температурі 200°С на 30-40 хвилин.

Рецепт № 4: рулет з гусака

Вам знадобиться: 

  • Гуска (велика) – 1 штука.
  • Паприка солодка – 1 чайна ложка.
  • Перець чорний мелений – 1 чайна ложка.
  • Соєвий соус – 3 столові ложки.
  • Часник – 3 великих зубчики.
  • Італійські трави – 2 чайні ложки.
  • Цукор – 1 столова ложка.
  • Сіль – за смаком.
Рулет з - гусака - ще одна незвичайна страва до вашого святковго столу!
Рулет з гусака - ще одна незвичайна страва до вашого святкового столу!

Як готувати: 

Спочатку розбираємо гуску. Необхідно зробити два надрізи уздовж середини грудки гусака. Акуратно відокремити м’ясо з грудки (це легко зробити руками). За допомогою ножа відокремити крижові кістки біля основи шиї гусака. Видаливши кістки з крил і ніг, руками знімаємо хребет зі шкіри. Обов’язково зрізаємо хвостик. 

Коли мета досягнута і гусак повністю без кісток, зрізаємо з кожної грудки гусака по трішки м’яса і рівномірно розподіляємо по всій шкірі. Це робиться для того, щоб рулет вийшов рівним і красивим. Після цього м’ясо необхідно добре відбити.

Посолити, поперчити, додати цукор, видавити через прес зубчики часнику, полити соєвим соусом і залишити м’ясо на дві години для того, щоб воно промаринувалося. Щільно завертаємо гусака в рулет. Далі якомога щільніше загортаємо його в фольгу (зробити близько 7 шарів).

Ставимо рулет в глибоке деко (бо з нього вийде багато жиру) і відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 190 градусів, далі зменшуємо температуру духовки до 160 і запікаємо ще годину. 

Порада від Інформатора: після закінчення двох годин дістаємо рулет, перекладаємо на інший лист, розриваємо фольгу і запікаємо 35 хвилин при 180 градусах, для утворення хрусткої скоринки. 

Рецепт № 5: паштет з курячої печінки

Вам знадобиться:

  • Куряча печінка - 1 кг.
  • Морква - 300 г.
  • Цибуля - 300 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Рослинна олія для смаження.
  • Цукор - чайна ложка. 
  • Молоко - 150 мл.
  • Сіль, чорний мелений перець.
Приготувавши печінковий паштет з курячої печінки самостійно ви точно не пожалкуєте, адже це зовсім інша смакота!
Приготувавши паштет з курячої печінки самостійно ви точно не пошкодуєте, адже це смакота зовсім іншого рівня!

Як готувати: 

Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. На розігріту з олією сковороду викладіть цибулю, коли вона стане прозорою, додайте моркву.

Як тільки морква почне підсмажуватись, влийте воду і всипте цукор. Засмажку перекладіть у іншу ємність і переходьте до печінки. Змастіть сковорідку олією і покладіть печінку, коли вона буде практично підсмажена, посоліть і залийте молоком.

В кінці приготування додайте масло і чорний перець, все це перемішайте і покладіть до засмажки. 

Порада від Інформатора: всю масу збийте блендером та сервіруйте курячий паштет з маслом на тарілку.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube