Незвичайні способи приготування м'яса птиці - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних страв з м'яса птиці до новорічного столу сподобаються усім прихильникам м'ясних страв! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
В качки слід вирізати гузок та шию (останній можна використати для холодцю). Качку бажано ретельно обсмалити, аби потім не їсти шкірку з пір'ячком - якщо потрібно, попрацюйте пінцетом.
Далі натираємо качку з усіх боків спеціями, сіллю та перцем. Натираємо качку гірчицею та перекладаємо в "рукав" для запікання, куди заливаємо соєвий соус у якості маринаду (це можна робити і в мисці). Зав'язуємо рукав. Найкраще залишити так птицю маринуватися на пару діб, але якщо часу геть немає, то помаринуйте качку хоча б пару годин.
Начиняти качку найраще зеленими солодко-кислуватими яблуками. Далі м'ясо качки слід скріпити зубочистками або зашити, щоб яблука не випали під час запікання. Покладіть качку в чистий "рукав" для запікання, зав'яжіть його та проткніть в кількох місцях. Відправте в духовку при температурі 170 градусів - на півтори години.
Дістаємо качку, обережно розрізаємо "рукав", аби не обпектися. До маринаду, що залишився, додаємо чайну ложку меду. Змащуємо качку цим соусом та відправляємо в духовку ще приблизно на 30 хвилин.
Порада від Інформатора: на останньому етапі приготування можна відкривати духову шафу і поливати качку жирком, який виділився!
Увімкніть духовку розігріватися до 125 градусів.
Філе індички зачистіть від плівок, натріть сіллю і перцем з усіх боків. Полийте м'ясо соняшниковою олією. Викладіть філе індички в "рукав" і герметично запакуйте. Запікайте м'ясо в духовці за температури 125 градусів 2,5 години.
Помийте і просушіть червоний солодкий перець, зробіть невеликий надріз, щоб виходило повітря. Оберніть перець у фольгу разом із неочищеними зубчиками часнику, трохи посоліть.
Потім витягніть м'ясо з "рукава" і виставте в духовці режим гриль, випікайте індичку ще 10 хвилин. Готовий солодкий перець очистіть від шкірки і видаліть з нього насіння.
Викладіть шматочки запеченого перцю і зубчики часнику в чашу блендера. Додайте волоські горіхи, соняшникову олію, посоліть і поперчіть за смаком.
Вичавіть у чашу трохи соку апельсина і перебийте все блендером до бажаної консистенції соусу. Виріжте філе апельсина. Для цього зріжте шкірку разом з білою частиною і відокремте ножем часточки.
Порада від Інформатора: для подачі викладіть соус на індичку або збоку від м'яса, викладіть філе апельсина і посипте орегано.
Часник очистіть від лушпиння і видавіть через прес. Базилік дрібно подрібніть і з'єднайте з подрібненим часником. Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.
Тушки перепілок промийте проточною водою і висушіть паперовою серветкою. Посоліть їх, поперчіть і нафаршируйте часниковою сумішшю, що вийшла.
Оберніть перепілки беконом і насадіть на дерев'яну шпажку, чергуючи з невеликими шматочками хліба. Запікайте при температурі 200°С на 30-40 хвилин.
Спочатку розбираємо гуску. Необхідно зробити два надрізи уздовж середини грудки гусака. Акуратно відокремити м’ясо з грудки (це легко зробити руками). За допомогою ножа відокремити крижові кістки біля основи шиї гусака. Видаливши кістки з крил і ніг, руками знімаємо хребет зі шкіри. Обов’язково зрізаємо хвостик.
Коли мета досягнута і гусак повністю без кісток, зрізаємо з кожної грудки гусака по трішки м’яса і рівномірно розподіляємо по всій шкірі. Це робиться для того, щоб рулет вийшов рівним і красивим. Після цього м’ясо необхідно добре відбити.
Посолити, поперчити, додати цукор, видавити через прес зубчики часнику, полити соєвим соусом і залишити м’ясо на дві години для того, щоб воно промаринувалося. Щільно завертаємо гусака в рулет. Далі якомога щільніше загортаємо його в фольгу (зробити близько 7 шарів).
Ставимо рулет в глибоке деко (бо з нього вийде багато жиру) і відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 190 градусів, далі зменшуємо температуру духовки до 160 і запікаємо ще годину.
Порада від Інформатора: після закінчення двох годин дістаємо рулет, перекладаємо на інший лист, розриваємо фольгу і запікаємо 35 хвилин при 180 градусах, для утворення хрусткої скоринки.
Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. На розігріту з олією сковороду викладіть цибулю, коли вона стане прозорою, додайте моркву.
Як тільки морква почне підсмажуватись, влийте воду і всипте цукор. Засмажку перекладіть у іншу ємність і переходьте до печінки. Змастіть сковорідку олією і покладіть печінку, коли вона буде практично підсмажена, посоліть і залийте молоком.
В кінці приготування додайте масло і чорний перець, все це перемішайте і покладіть до засмажки.
Порада від Інформатора: всю масу збийте блендером та сервіруйте курячий паштет з маслом на тарілку.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.