Обійдемося без мідій: готуємо клем-чаудер, як на Алясці

За рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
В цю страву кладуть шинку або бекон, що додає неймовірного аромату!

25 лютого відзначають День клем-чаудера в США, супу з морепродуктів. Суп з'явився у північно-східному регіоні США п'ять століть тому і відтоді став однією з найпопулярніших перших страв в Америці. Приготуємо новоанглійський клем-чаудер із додаванням вершків та молока, а традиційні для чаудера молюски замінимо рибою.

До класичного рецепту кладуть мідії, але ми приготуємо альтернативний варіант цього вершково-рибного супу, як на Алясці – з горбушею й минтаєм за рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка

"Урізноманітніть свій список рибних супів культовим американським супом – клем-чаудер", – пропонує Клопотенко. Отже, руки на кухню і нумо готувати!

До класичного рецепту кладуть молюски.
До класичного рецепту клем-чаудера кладуть молюски.

Рецепт рибного клем-чаудера сподобається всім шанувальникам американської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Клем-чаудер з горбушею та минтаєм, з додаванням бекону

Вам знадобиться:

  • Тушки горбуші – 350-400 г.
  • Тушки минтая – 250-300 г.
  • Молоко – 0,3 л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Вершки жирні – 0,2 мл.
  • Селера – ¼ кореня.
  • Морква – 1 штука.
  • Картопля – 2-3 штуки.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Ча сник –2-3 зубчики.
  • Бекон/шинка – 75-100 г.
  • Борошно – 1-2 столових ложки (за бажанням).
  • Рослинна олія – 2-3 столових ложки.
  • Сіль та перець –  до смаку.
  • Багет – для подачі.
  • Зелень – для подачі.
Клем-чаудер традиційно готують з морепродуктів.
Клем-чаудер традиційно готують з морепродуктів.

Як готувати: 

Наріжте рибу порційними шматочками. Варіть бульйон із минтая та горбуші 15 хв. Процідіть через сито і відставте.

Цибулю, моркву, корінь селери та картоплю наріжте кубиками. У каструлю налийте олію і підсмажте бекон, нарізаний шматочками. Додайте підготовлені овочі та обсмажте до рум'яної скоринки 10 хв, під кінець приготування додайте часник.

Вилийте до овочів проціджений рибний бульйон і варіть усе разом ще 10 хв. Минтай та горбушу очистіть від кісток і додайте до бульйону, посоліть за смаком.

Додайте молоко та вершки. Варіть усе разом 2-3 хв. За бажанням загустіть суп борошном.

Порада від Інфомратора: багет наріжте кубиками і подавайте до супу, за бажанням можна прикрасити гілочкою кропу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube