За рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка
25 лютого відзначають День клем-чаудера в США, супу з морепродуктів. Суп з'явився у північно-східному регіоні США п'ять століть тому і відтоді став однією з найпопулярніших перших страв в Америці. Приготуємо новоанглійський клем-чаудер із додаванням вершків та молока, а традиційні для чаудера молюски замінимо рибою.
До класичного рецепту кладуть мідії, але ми приготуємо альтернативний варіант цього вершково-рибного супу, як на Алясці – з горбушею й минтаєм – за рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
"Урізноманітніть свій список рибних супів культовим американським супом – клем-чаудер", – пропонує Клопотенко. Отже, руки на кухню і нумо готувати!
Рецепт рибного клем-чаудера сподобається всім шанувальникам американської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Наріжте рибу порційними шматочками. Варіть бульйон із минтая та горбуші 15 хв. Процідіть через сито і відставте.
Цибулю, моркву, корінь селери та картоплю наріжте кубиками. У каструлю налийте олію і підсмажте бекон, нарізаний шматочками. Додайте підготовлені овочі та обсмажте до рум'яної скоринки 10 хв, під кінець приготування додайте часник.
Вилийте до овочів проціджений рибний бульйон і варіть усе разом ще 10 хв. Минтай та горбушу очистіть від кісток і додайте до бульйону, посоліть за смаком.
Додайте молоко та вершки. Варіть усе разом 2-3 хв. За бажанням загустіть суп борошном.
Порада від Інфомратора: багет наріжте кубиками і подавайте до супу, за бажанням можна прикрасити гілочкою кропу.