Не викидайте кірки кавуна та дині. Їх можна приготувати!

Читать на русском

М'який медовий смак варення нагадає вам про тепле літо у зимові холоди

Читать на русском
Кірки кавуна та дині
Приготуйте кілька баночок таких заготовок

М'який медовий смак варення нагадає вам про тепле літо у зимові холоди

В кавунових та динних шкірках містяться харчові волокна, макроелементи, антиоксиданти, пектини, хлорофіл, амінокислоти та інші активні компоненти. З них можна зварити варення та вийде дуже смачно і корисно.

Саме таким рецептом варення з кавунових шкірок поділився o_gorodnik у своєму Instagram. Для приготування потрібно: 

  • 300 г. кавунових шкірок.
  • 300 г. цукру.
  • 400 г. води.
  • 1 лимон.

Спосіб приготування:

  1. Порізати на невеличкі шматочки кавунові шкірки (залишати зелену можете за бажанням).
  2. В каструльці змішайте шкірки, цукор та воду, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму (має кипіти але дуже слабо).
  3. Варити варення 2 години. (Якщо є кухонний градусник, то має вийти 105 градусів).
  4. За 10 хв. до готовності додати цедру та сік з 1-го лимона.

Готово! Виходить дуже цікаве та смачне варення до чаю, а головне корисне.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Красиві рецепти | Гумор | Мотивація (@o_gorodnik)

Також є дуже цікавий спосіб приготування варення зі шкірок дині. Його можна назвати медовим за своєю структурою. Шматочки кірки стають прозорими, сироп густий і тягнеться тонкою смужкою. Для приготування цього варення використовуйте диню з щільною м'якоттю. Чудово підійде трохи недостигла диня.

Інгрідієнти:

  • Динні кірки - 700 г.
  • Цукор - 600 г.
  • Лимонна кислота - 1 ч. л.

Приготування:

  1. Фігурною теркою або ножем наріжте кірки шматочками, перемістіть їх в сотейник з товстим дном.
  2. Засипте кірки цукром і залиште на 2-3 години.
  3. Через деякий час динні кірки почнуть виділяти багато соку. Для додаткового аромату можна опустити до кірок гілочку м'яти або лимонну цедру. Поставте ємність на плиту і перший раз проваріть кірки 10 хвилин на повільному вогні. Зніміть з плити варення і на п'ять годин відставте для просочення.
  4. Так як у варення досить багато цукру, необхідно додати трохи лимонної кислоти, щоб воно не зацукрилося.
  5. Надішліть варення вдруге на вогонь і проваріть на повільному вогні ще 20 хвилин. Дайте йому охолонути і подивіться, як вам воно на смак. Ви можете уварювати це варення до бажаної консистенції та густини. Готовий десерт із кірки дині виходить дуже ароматним та прозорим.
  6. Розкладіть по стерилізованих банках варення і закрутіть кришками. Варення зберігається в коморі або просто на кухні.

До речі, залишки сиропу після варіння не викидайте. Їм можна просочувати випічку, поливати млинці та використовувати у приготуванні киселю, коктейлів, лікерів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.