Дивна консервація на зиму. Варимо варення з кабачків, картоплі та капусти

Три несподіваних рецепти на зиму з унікальними смаками

Варення с капусти, картоплі та кабачків
З таким десертом можна робити бутерброди та тости

Варення - це відмінні ласощі, які легко можна приготувати вдома. З таким десертом можна робити бутерброди, тости, а також прикрашати торти.

Інформатор зібрав 3 рецепти варення з унікальними смаками.

Пікантне варення з кабачків

Інгредієнти:

  • 1 кг. кабачків;
  • 400-800 г. цукру;
  • 2 лимони.

Спосіб приготування: кабачки вимити, очистити від шкірки, прибрати серцевину з насінням. Нарізати кубиками. Засипати шматочки цукровим піском та дати постояти 10 годин. 

Як тільки мине зазначений час, довести кабачки до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин, потім відставити на 5 годин.

Повторити процес ще двічі. Під час останнього варіння додати лимони, розмелені в блендері або пропущені через м'ясорубку з невеликою кількістю цукру. Варити потрібно до оптимального загущення соку, щоб утворилася стійка крапля на блюдечку.

Варення з кабачків
Варення з кабачків

Варення з картоплі

Інгредієнти:

  • 330 г. картоплі;
  • 250 г. цукру;
  • 10 г. ванільного цукру;
  • 80 г. води;
  • 20 мл. рому;
  • По 1 ч.л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.

Спосіб приготування: картоплю потрібно ретельно помити, почистити та відварити до готовності. Поки вона ще гаряча, перетворити на пюре. Далі беремо цукор та розчиняємо його у воді, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. 

Залишається тільки додати картопляне пюре до сиропу, що закипів. Туди ж ідуть спеції, ванільний цукор. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, помішуючи постійно, десь 15 хвилин. За хвилину до кінця додаємо ром і знімаємо варення з вогню. Його потрібно перелити в стерилізовані банки, закрутити та дати охолонути.

Варення з картоплі
Варення з картоплі

Варення з капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг. нарізаної капусти;
  • 2,5 кг. цукру;
  • 3 ч.л. лимонної кислоти;
  • Насіння анісу за смаком.

 Спосіб приготування: капусту нашаткувати, перетерти з двома склянками цукру, додати 1 ч.л. лимонної кислоти та перемішати. Залишити на годину, щоб пустила сік.

Зварити сироп: на 1 л. води розчинити 2 кг. цукру, закип'ятити. Віджати капусту, покласти в сироп, помішуючи, проварити, щоб загуснуло. Наприкінці варіння всипати аніс, додати решту лимонної кислоти і перемішати.

Гаряче варення розкласти у простерилізовані банки. Закатати кришками. Тримати у прохолодному приміщенні.

Варення з капусти
Варення з капусти

Раніше Інформатор писав як приготувати торт з кабачків. Нагадаємо, як не треба варити варення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube