У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Три несподіваних рецепти на зиму з унікальними смаками
Варення - це відмінні ласощі, які легко можна приготувати вдома. З таким десертом можна робити бутерброди, тости, а також прикрашати торти.
Інформатор зібрав 3 рецепти варення з унікальними смаками.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: кабачки вимити, очистити від шкірки, прибрати серцевину з насінням. Нарізати кубиками. Засипати шматочки цукровим піском та дати постояти 10 годин.
Як тільки мине зазначений час, довести кабачки до кипіння на повільному вогні, варити 10 хвилин, потім відставити на 5 годин.
Повторити процес ще двічі. Під час останнього варіння додати лимони, розмелені в блендері або пропущені через м'ясорубку з невеликою кількістю цукру. Варити потрібно до оптимального загущення соку, щоб утворилася стійка крапля на блюдечку.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: картоплю потрібно ретельно помити, почистити та відварити до готовності. Поки вона ще гаряча, перетворити на пюре. Далі беремо цукор та розчиняємо його у воді, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Залишається тільки додати картопляне пюре до сиропу, що закипів. Туди ж ідуть спеції, ванільний цукор. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, помішуючи постійно, десь 15 хвилин. За хвилину до кінця додаємо ром і знімаємо варення з вогню. Його потрібно перелити в стерилізовані банки, закрутити та дати охолонути.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: капусту нашаткувати, перетерти з двома склянками цукру, додати 1 ч.л. лимонної кислоти та перемішати. Залишити на годину, щоб пустила сік.
Зварити сироп: на 1 л. води розчинити 2 кг. цукру, закип'ятити. Віджати капусту, покласти в сироп, помішуючи, проварити, щоб загуснуло. Наприкінці варіння всипати аніс, додати решту лимонної кислоти і перемішати.
Гаряче варення розкласти у простерилізовані банки. Закатати кришками. Тримати у прохолодному приміщенні.
Раніше Інформатор писав як приготувати торт з кабачків. Нагадаємо, як не треба варити варення.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.