Страва поєднує у собі смак лісових грибів, духмяних спецій і традиції української кухні
Лідер гурту KARTA SVITU Іван Марунич 28 липня святкує 36-й день народження. Він є автором постіронічної пісні "Пес Патрон", яку можна вважати народним хітом. Трек здобув широку популярність під час повномасштабної війни та неодноразово потрапляв у тренди соцмереж. Цікавий факт, що герой улюбленої українцями пісні святкував свій день народження майже тиждень тому, а саме 20 липня.
За словами Івана, його надихає на нові цікаві проєкти українська історія, культура, музика та навіть їжа. У його родині дотримуються багатьох традицій, готують національні страви і найулюбленішою є грибна юшка. Її у родині співака готують на свята і це є своєрідним єднанням. Коли за столом збираються близькі, будинком розтікається неймовірний аромат юшки та лумає сміх. Тому він із задоволенням поділився рецептом зі своїми шанувальниками.
Сушені білі гриби замочуєте на 15-20 хвилин. Потім промиваєте та перекладаєте у каструлю, солите, заливаєте водою. Ставите на вогонь, варите протягом години. Тим часом натираєте на дрібній терці моркву та нарізаєте цибулю на кубики.
Як гриби зваряться, додаєте у каструлю натерту моркву, лавровий лист та чорний перець. Даєте ще покипіти 10-15 хвилин і виключаєте вогонь. Берете пательню, на неї викладаєте вершкове масло (40 г) та нарізану цибулю. Посепаєте чорним перцем та пасируєте до легкого золотистого кольору. Пересипаєте у тарілку.
На пательню викладаєте решту вершкового масла (60 г) та розтоплюєте. Всипаєте борошно і заварюєте його, доводячи до однорідної консистенції. Потім додаєте сметану і, постійно помішуючи, тримаєте на вогні ще 1-2 хвилини. В соус поступово вливаєте 1-2 ополоники грибного бульйону. Має вийти однорідна маса.
Збираєте страву. У решту бульйону з грибами вливаєте соус та додаєте посмажену цибулю. Ставите на вогонь та доводите до кипіння. Страва готова. Смачного!
Порада від Інформатора: за бажанням сметану у соусі можна замінити на вершки, тоді смак буде більш насиченим. Також можна додати трохи картоплі та свіжу зелень.