Іван Марунич показав обід, який надихає його на нові пісні

Страва поєднує у собі смак лісових грибів, духмяних спецій і традиції української кухні

Рецепт
Грибна юшка для Івана Марунича – це аромат дому та свята.

Лідер гурту KARTA SVITU Іван Марунич 28 липня святкує 36-й день народження. Він є автором постіронічної пісні "Пес Патрон", яку можна вважати народним хітом. Трек здобув широку популярність під час повномасштабної війни та неодноразово потрапляв у тренди соцмереж. Цікавий факт, що герой улюбленої українцями пісні святкував свій день народження майже тиждень тому, а саме 20 липня.

За словами Івана, його надихає на нові цікаві проєкти українська історія, культура, музика та навіть їжа. У його родині дотримуються багатьох традицій, готують національні страви і найулюбленішою є грибна юшка. Її у родині співака готують на свята і це є своєрідним єднанням. Коли за столом збираються близькі, будинком розтікається неймовірний аромат юшки та лумає сміх. Тому він із задоволенням поділився рецептом зі своїми шанувальниками. 

Грибна юшка від Івана Марунича

Юшка виходить густа та ароматна
Юшка виходить густа та ароматна.

Вам знадобиться:

  • сушені білі гриби – 150 г
  • борошно – 2-3 ст.л.
  • цибуля – 2-3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 200 г
  • лавровий лист – 3 шт.
  • чорний перець
  • вода – 3-4 л

Як готувати:

Сушені білі гриби замочуєте на 15-20 хвилин. Потім промиваєте та перекладаєте у каструлю, солите, заливаєте водою. Ставите на вогонь, варите протягом години. Тим часом натираєте на дрібній терці моркву та нарізаєте цибулю на кубики. 

Як гриби зваряться, додаєте у каструлю натерту моркву, лавровий лист та чорний перець. Даєте ще покипіти 10-15 хвилин і виключаєте вогонь. Берете пательню, на неї викладаєте вершкове масло (40 г) та нарізану цибулю. Посепаєте чорним перцем та пасируєте до легкого золотистого кольору. Пересипаєте у тарілку. 

На пательню викладаєте решту вершкового масла (60 г) та розтоплюєте. Всипаєте борошно і заварюєте його, доводячи до однорідної консистенції. Потім додаєте сметану і, постійно помішуючи, тримаєте на вогні ще 1-2 хвилини. В соус поступово вливаєте 1-2 ополоники грибного бульйону. Має вийти однорідна маса.

Збираєте страву. У решту бульйону з грибами вливаєте соус та додаєте посмажену цибулю. Ставите на вогонь та доводите до кипіння. Страва готова. Смачного!

Порада від Інформатора: за бажанням сметану у соусі можна замінити на вершки, тоді смак буде більш насиченим. Також можна додати трохи картоплі та свіжу зелень. 

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити