Холодець з бобів: чудова страва у Великий піст

Страва готується з грибами та соєвим соусом, а смакує, наче м'ясо

Холодець, Євген Клопотенко, рецепт, їжа, продукти, кухня, харчування, приготування, корисні поради, лайфхак
Подавайте із зеленню, смачного!

Більшість із нас люблять холодне, або, як його ще називають в Україні - заливне. Проте вегани й вегетаріанці позбавлені можливості ласувати цією стравою класичної української кухні, адже зазвичай її готують на м'ясі або рибі. Популярний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як приготувати холодець без м'яса.

Рецепт холодцю без м'яса сподобається всім українським веганам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду.  

Пісний холодець з бобів

Вам знадобиться:

  • Боби (квасоля коричнева) - 300 г.
  • Гриби - 200 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Соєвй соус - півсклянки. 
  • Хрін - 2 столові ложки. 
  • Сіль - до смаку.
  • Вода - 0,5 - 0,7 л.
Цей рецепт цілком можна назвати магічним екпериментом з простими продуктами!
Цей рецепт цілком можна назвати магічним екпериментом з простими продуктами!

Як готувати: 

Боби залийте гарячою водою на 24 години, а потім обчистіть від шкірки, коли вони набухнуть. Слайсами наріжте печериці, а цибулю - кубиками. 

Обсмажте цибулю на розігрітій пательні, додайте гриби та соєвий соус. Тушкуйте на маленькому вогні впродовж 5 хвилин.

Викладіть боби у форму для запікання, зверху викладіть гриби з цибулею в соєвому соусі. Додайте воду, хрін та сіль. Залйте окропом. Запікайте в духовці при температурі 200 С протягом двох годин. 

Перемішайте й потовчіть боби, розкладіть по глиняним ємностям і дайте охолонути. Подавайте із зеленню, смачного!

Порада від Інформатора: смажені гриби і соєвий соус - до будь-якої страви додадуть м'ясного смаку умамі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube