Жамбон персиле – холодець по-французьки до Новорічного столу

На приготування такої страви вам знадобиться 2,5 години

Рецепт, їжа, продукти, кухня, холодець, свято, Новий рік, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця пікантна смачна страва неодмінно стане окрасою столу до свят!

Французький холодець напрочуд легко приготувати, зберігається страва близько тижня. Тож це порятунок, який можна приготувати на Різдво та Новий рік. Приготуйте його заздалегідь, і студень ідеально підійде до індички та святкових закусок. 

Рецепт холодцю "жамбон персиле" сподобається всім! Готувати його легко. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Холодець по-французьки

Вам знадобиться: 

  • Окіст або окорок – 1 кг.
  • Чебрець – кілька гілочок.
  • Лавровий лист – 1 штука.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Селера – 3 палички.
  • Чорний перець – 10 горошин.
  • Желатин – 2-4 листи.
  • Петрушка – 2 столові ложки.
  • Корнішони – для подачі. 
Холодець по-французьки до Новорічного столу 1
Ця страва зберігається тиждень, отже насолоджуватись нею можна впродовж всіх свят.

Як готувати: 

Покладіть шинку у велику каструлю з кількома гілочками чебрецю, лавровим листом, порізаною на четвертинки цибулею, паличками селери та горошинами чорного перцю. Залийте водою і доведіть до кипіння. Тушкуйте на повільному вогні близько 2 годин, поки шинка не стане повністю м’якою, перевіряючи, чи потрібно доливати воду під час варіння. Вийміть шинку з рідини і дайте їй охолонути.

Для шинки такого розміру вам потрібно буде процідити та залишити приблизно 750 мл рідини для приготування, щоб вона застигла. Варіть відкладений бульйон і зменшіть його на дві третини, залишивши приблизно 250 мл рідини.

Замочіть 2 листи желатину – якщо ви використовуєте окорок, використовуйте 4 листи желатину – у неглибокій мисці з холодною водою на 5 хвилин до м’якості. Відіжміть воду і додайте желатин в гарячу рідину для варіння. Перемішуйте до розчинення. Залиште десь охолонути до кімнатної температури, але не давайте йому застигнути.

Тим часом наріжте шинку та жирну шкірку невеликими кубиками, покладіть у невелику миску та перемішайте з подрібненою петрушкою. Покладіть або в керамічну форму або в металеву форму.

Коли желе охолоне, вилийте суміш на шинку, поки вона не покриється, і перемішайте, щоб розподілити петрушку. Накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч.

Для подачі опустіть форму у миску з киплячою водою приблизно на 15 секунд, якщо ви використовуєте керамічну форму, або
2-3 секунди, якщо ваша ємність металева, і переверніть її догори дном на обробну дошку. За допомогою ножа для різання наріжте студень скибочками товщиною 2 см і подавайте з корнішонами. 

Порада від Інформатора: якщо ви використовуєте окорок, особливо з супермаркету, вам може знадобитися додати більше желатину, оскільки ці шматки часто мають набагато менше жиру. Подавайте студень з хрусткими багетами, діжонською гірчицею та маринованими корнішонами. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube