Рецепт кабачкових рулетиків із м'ясом і сиром на шпажках
Наразі триває сезон кабачків. А це значить, що на базарах та у магазинах можна знайти свіжі овочі, багаті на вітаміни, мінерали та клітковину. А ще вони відмінні антиоксиданти і сприяють зміцненню травлення. Завдяки корисним властивостям та своїй універсальності кабачки активно використовують у кулінарії. Існує велика кількість смачних страв, головним компонентом яких є саме кабачок.
Одним з найрозповсюдженіших є кабачкові рулетики. Ця закуска має безліч варіантів приготування. Якщо начинки можуть бути різними від сиру до м'яса, то одне завжди лишається незмінним. Кабачок для цієї страви нарізають тонкими слайсами, щоб отримати хрустку скоринку. Тож давайте готувати.
Берете середній за розміром кабачок і нарізаєте його на тоненькі слайси, солете та залишаєте, щоб зійшла зайва рідина. Тим часом робите начинку. Берете фарш і додаєте до нього одне яйце, дрібно нарізану цибулю, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуєте.
Потім берете слайси кабачка та з одного боку намазуєте майонезом чи сметаною. На широкий край викладаєте невелику кількість фаршу та згортаєте рулетом. Потім їх нанизуєте на шпажки та викладаєте у форму для випікання. Зверху також змащуєте майонезом чи сметаною і притрушуєте натертим сиром.
Відправляєте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Їсти можна як гарячими, так і холодними. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб покращити смакові властивості рулетиків до фаршу можна додати свіжу зелень, часник або притомлені на пательні овочі (моркву та цибулю). Майонез можна замінити на вершковий сир.