Картопляні човники - страва яка ніколи не набридне

Ця запечена страва з хрусткою скоринкою відмінно підійде для сімейного обіду

Картопля
Смачний рецепт молодої картоплі з сиром та грибами.

Картопля є найпопулярнішим продуктом в Україні, її навіть називають "другим хлібом". Тож і страв з цього смачного і поживного продукту є чимало, від простих до складних. Наприклад, картопляні човники, запечена картопля з різними начинками та спеціями. Це дуже просто у приготування, але неймовірно ситно на виході.

Наразі в Україні почався сезон молодої картоплі, яка ніжна на смак та готується за лічені хвилини. Та і чистити її не потрібно, бо шкірочка дуже тонка. Запропонована нами страва водночас дуже проста, але неймовірно апетитна. Запікання у духовці картоплі дозволяє зберегти максимум користі, отримати золотисту скоринку і ніжну серединку.

Картопляні човники 

Картопля виходить ароматна і ніжна
Картопля виходить ароматна і ніжна.

Вам знадобиться: 

  • картопля - 3 шт
  • печериці - 8 шт
  • філе куряче - 400 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • сир голландський - 80 г
  • вершкове масло - 30 г
  • молоко - 30 мл
  • вершки - 50 мл
  • чорний перець
  • сіль
  • коріандр
  • паприка

Приготування:

Берете великі картоплини та ретельно миєте, не знімаючи шкірку. Відправляєте у попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу і запікаєте до готовності. Тим часом нарізаєте печериці пластинами та обсмажуєте на пательні до золотистості. Солите і перчите за смаком.

Нарізаєте на мілкий кубик куряче філе і цибулю, також обсмажуєте на пательні до готовності, додаючи спеції за смаком. Готову картоплю дістаєте з духовки та зрізаєте з неї верхню частину шкірки. Обережно дістаєте ложкою серединку, щоб не пошкодити її цілісність. М'якуш перекладаєте у тарілку та додаєте вершкове масло. Перемішуєте і відправляєте у кондитерський мішок.

Переходите до формування човників. Спочатку викладаєте м'ясо, а потім гриби. Поливаєте невеликою кількістю вершків та посипаєте сиром. Зверху формуєте так звану кришечку з картопляного пюре. Відправляєте у духову шафу та запікаєте до утворення золотистої скоринки.

Порада від Інформатора: можете додати до начинки свіжу зелень та часник, прованські чи італійські трави. Вони зроблять вашу страву більш ароматною та покращать смак. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube