Ця запечена страва з хрусткою скоринкою відмінно підійде для сімейного обіду
Картопля є найпопулярнішим продуктом в Україні, її навіть називають "другим хлібом". Тож і страв з цього смачного і поживного продукту є чимало, від простих до складних. Наприклад, картопляні човники, запечена картопля з різними начинками та спеціями. Це дуже просто у приготування, але неймовірно ситно на виході.
Наразі в Україні почався сезон молодої картоплі, яка ніжна на смак та готується за лічені хвилини. Та і чистити її не потрібно, бо шкірочка дуже тонка. Запропонована нами страва водночас дуже проста, але неймовірно апетитна. Запікання у духовці картоплі дозволяє зберегти максимум користі, отримати золотисту скоринку і ніжну серединку.
Берете великі картоплини та ретельно миєте, не знімаючи шкірку. Відправляєте у попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу і запікаєте до готовності. Тим часом нарізаєте печериці пластинами та обсмажуєте на пательні до золотистості. Солите і перчите за смаком.
Нарізаєте на мілкий кубик куряче філе і цибулю, також обсмажуєте на пательні до готовності, додаючи спеції за смаком. Готову картоплю дістаєте з духовки та зрізаєте з неї верхню частину шкірки. Обережно дістаєте ложкою серединку, щоб не пошкодити її цілісність. М'якуш перекладаєте у тарілку та додаєте вершкове масло. Перемішуєте і відправляєте у кондитерський мішок.
Переходите до формування човників. Спочатку викладаєте м'ясо, а потім гриби. Поливаєте невеликою кількістю вершків та посипаєте сиром. Зверху формуєте так звану кришечку з картопляного пюре. Відправляєте у духову шафу та запікаєте до утворення золотистої скоринки.
Порада від Інформатора: можете додати до начинки свіжу зелень та часник, прованські чи італійські трави. Вони зроблять вашу страву більш ароматною та покращать смак.