Страва готується з рибної ікри та може бути різних видів (карася, лосося, тріски тощо)
Всі ми звикли, що котлети готують з м'ясного фаршу, але є і цікавіші рецепти. Наприклад, основою для цієї страви може стати ікра риби. Так звані ікряники виходять дуже ніжними всередині і хрусткими зверху. Враховуючи, що ікра риб є джерелом білка, жирних кислот омега-3, вітамінів (A, D, E, групи B), мінералів, то ще й дуже корисними.
Відомий хмельницький шеф-кухар Артем Блаута охоче поділився своїм рецептом ікряників. За його словами, ця "непоказна страва" цілком може претендувати і на високу кухню, головне правильно їх приготувати. А це доволі просто, знаючи секрети майстра, якими він охоче поділився.
Ікру ретельно очищаєте від плівок та промиваєте. Перекладаєте у велику миску. Туди ж додаєте дрібно нарізану або натерту на терці цибулю, яйця, сіль, перець та борошно. Перемішуєте, має вийти густа маса. Формуєте невеликі котлетки.
На вогонь ставите пательню і наливаєте трохи олії. Коли вона добре прогріється, викладаєте котлетки. Якщо у вас маса вийшла не густа, то можете викладати її ложкою на сковорідку, як оладки. Обсмажуєте на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
Ікряники подаються гарячими зі сметаною або пісною заправкою (обсмажена цибулька нарізана пір'ям).
Порада від Інформатора: покращити смак ікряників можна, додавши до них подрібнену зелень, а ніжності і легкої кислинки надасть лимонний сік, доданий до фаршу.