Варений та товсто нарізаний буряк, заправлений невеликою кількістю оцту, чудово пасуватиме до цієї страви
Навесні хочеться зелені, тому пропонуємо вам англійський варіант салату, який можна подавати таким чином, що кожен зможе змішати його до свого смаку. Цей салат найкраще подавати на окремих тарілках або, ще краще, в неглибоких мисках. А це означає, що кожен зможе вирішити, чи хоче він листя та яйця цілими чи нарізаними на менші шматочки, скільки заправки він хоче та як він хоче все це змішати.
Рецепт салату з зеленню та яйцем із заправкою сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду!
Яйця відваріть круто протягом восьми хвилин. Щойно яйця виймуться з окропу, залийте їх холодною водою, розбийте та обчистіть: перші шість - для салату, жовтки двох інших - для заправки.
У мисці розімніть два жовтки тильною стороною ложки з цукровою пудрою, англійською гірчицею та дрібкою гострого перцю. Постійно помішуючи або збиваючи, потроху додайте 150 мл жирних вершків, помішуючи до однорідної консистенції.
Продовжуючи помішувати або збивати, додайте до двох столових ложок білого вина та яблучного оцту - сіль, доки не будете задоволені смаком. Перелийте заправку для салату в глечик.
Розділіть листя салату, наріжте редиску тонкими дисками. Розділіть листя на тарілки та покладіть зверху половинки яєць. Полийте все заправкою. Подавайте з хлібом з крем-сиром чи маслом.
Порада від Інформатора: цей салат смакуватиме і з буряком! Варений та товсто нарізаний буряк, заправлений невеликою кількістю оцту, чудово пасуватиме до цього салату. Знову ж таки, подається окремо, щоб кожен міг вирішити, як розподілити буряк. Крім того, в цьому салаті - листя салату можна замінити на пекінську капусту.