Ця страва одночасно весняна та затишна - завдяки насиченому смаку гороху
Навесні хочеться чогось свіжого, зеленого, вітамінного. Пропонуємо вашій увазі страву, що нагадає пасту, втім їсти її, якщо подрібнити гарбузове насіння, можна навіть діткам. Серед інших інгредієнтів - подрібнені макарони з твердих сортів, горох, спаржа та пармезан!
Рецепт макаронів (краще підійде сорт орзо) з сиром, спаржею й горохом сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Доведіть до кипіння велику каструлю добре підсоленої води, потім всипте макарони та варіть вісім хвилин або до стану аль денте. Відваріть спаржу, а тоді злийте воду та збережіть кухоль води, в якій вона варилася.
Тим часом поставте сковороду-гриль на сильний вогонь. Змішайте спаржу зі столовою ложкою олії, щоб вона покрилася, потім смажте на грилі по дві хвилини з кожного боку. Можливо, вам доведеться робити це партіями. Перекладіть на тарілку та посоліть.
Тим часом бланшуйте горошок, висипаючи його в миску з окропом, дайте настоятися дві-три хвилини (якщо використовуєте заморожений), потім злийте воду. Висипте горошок у кухонний комбайн, додайте 50 мл олії, гарбузове насіння та тертий пармезан і подрібніть до грубої пасти.
Змішайте три чверті горохового песто зі зцідженими макаронами, додавши, за потреби, пару столових ложок води, в якій варилися макарони, щоб розрідити їх. Це робиться для того, аби макарони плавно стікали по тарілці, а не лежали великою купою.
Спробуйте та додайте лимонний сік і сіль за потреби. Розлийте страву по підігрітих неглибоких мисках, зверху покладіть решту горохового песто та смажену спаржу та одразу подавайте.
Порада від Інформатора: для цієї страви можна купити макарони орзо (схожі за виглядом на рис) або ж взяти цільнозернові спагеті та дрібно-дрібно їх поламати. Так звана "павутинка" не підійте, оскільки, швидше за все, вона розвариться. Отже, обирайте пасту з твердих сортів пшениці. Смачного!