Травневий салат із макаронами: сподобається навіть дітям

Ця страва одночасно весняна та затишна - завдяки насиченому смаку гороху

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Додайте сезонну спаржу, і це ідеальна вечеря!

Навесні хочеться чогось свіжого, зеленого, вітамінного. Пропонуємо вашій увазі страву, що нагадає пасту, втім їсти її, якщо подрібнити гарбузове насіння, можна навіть діткам. Серед інших інгредієнтів - подрібнені макарони з твердих сортів, горох, спаржа та пармезан! 

Рецепт макаронів (краще підійде сорт орзо) з сиром, спаржею й горохом сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Орзо зі спаржею, горохом і сиром

Вам знадобиться: 

  • Сіль - до смаку.
  • Макарони - 180 г.
  • Спаржа - 200 г.
  • Оливкова олія - 50 мл + 1 столова ложка. 
  • Свіжий або заморожений горошок - 180 г.
  • Гарбузове насіння - 50 г.
  • Тертий пармезан - 50 г.
  • Сік лимона - ½ штуки.
Ця корисна і поживна страва чудово виглядатиме на святковому столі та щодня - на обідньому!
Ця корисна і поживна страва чудово виглядатиме на святковому столі та щодня - на обідньому!

Як готувати: 

Доведіть до кипіння велику каструлю добре підсоленої води, потім всипте макарони та варіть вісім хвилин або до стану аль денте. Відваріть спаржу, а тоді злийте воду та збережіть кухоль води, в якій вона варилася.

Тим часом поставте сковороду-гриль на сильний вогонь. Змішайте спаржу зі столовою ложкою олії, щоб вона покрилася, потім смажте на грилі по дві хвилини з кожного боку. Можливо, вам доведеться робити це партіями. Перекладіть на тарілку та посоліть.

Тим часом бланшуйте горошок, висипаючи його в миску з окропом, дайте настоятися дві-три хвилини (якщо використовуєте заморожений), потім злийте воду. Висипте горошок у кухонний комбайн, додайте 50 мл олії, гарбузове насіння та тертий пармезан і подрібніть до грубої пасти.

Змішайте три чверті горохового песто зі зцідженими макаронами, додавши, за потреби, пару столових ложок води, в якій варилися макарони, щоб розрідити їх. Це робиться для того, аби макарони плавно стікали по тарілці, а не лежали великою купою.

Спробуйте та додайте лимонний сік і сіль за потреби. Розлийте страву по підігрітих неглибоких мисках, зверху покладіть решту горохового песто та смажену спаржу та одразу подавайте.

Порада від Інформатора: для цієї страви можна купити макарони орзо (схожі за виглядом на рис) або ж взяти цільнозернові спагеті та дрібно-дрібно їх поламати. Так звана "павутинка" не підійте, оскільки, швидше за все, вона розвариться. Отже, обирайте пасту з твердих сортів пшениці. Смачного! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube