Можна додати до цього плову чорнослив, якщо ви любите цей сухофрукт
17 січня народився чемпіон світу, український боксер Олександр Усик. Він любить ташкентський плов з перепериними яйцями, його і приготуємо. В Узбекистані їдять плов на обід, вечерю, сніданок, на днях народження, весіллях, на святах і похоронах. Одне узбецьке прислів'я каже: якщо в тебе нема грошей – їж плов, якщо в тебе є гроші – тим більше їж плов.
Рецепт плову по-ташкентськи сподобається всім. Готувати його посто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Нут замочіть заздалегідь. Почистіть і поріжте моркву косими продовгуватими смужками. Киньте яловичий жир в розтоплену рослинну олію, виплавте жир, шкварки вийміть.
Залийте рис водою температури 80 С, щоб вода його накрила, на півгодини. М'ясо обсмажте на жирі, який ви отримали. Наріжте цибулю напівкільцями. Додайте цибулю до м'яса.
Додайте туди ж сіль, нут, чорний та чилі перець, а також промитий барбарис та зіру. Також додайте в казан, де тушкувалося м'ясо та цибуля, моркву та часник, перемішайте все. Вийміть чилі перець та додайте промиті родзинки. Залийте все водою та доведіть до кипіння.
Злийте воду з рису, промийте. Вийміть часник з казана з м'ясом, все перемішайте, додайте туди рис. За потреби додайте води. Вогонь не зменшуйте. Вичавіть лимон на рис. Через 20 хвилин проткніть рис паличкою, щоб утворились отвори, в яких кипітиме вода. Посоліть рис.
Порада від Інформатора: коли рис розм'якне, поверніть часник та додайте зіру в рис. Можна викласти перець чилі поверх плову, готуйте його ще годину на малому вогні. Зріжте м'ясо з кістки, додайте його в плов. Подавайте зі свіжими овочами: томатами, огірками, зеленню, та відвареними перепелиними яйцями.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.