Зарано розслабилися, ще не кінець: сьогодні готуємо плов із кабачків

Знайдено нову страву з надокучливими кабачками, яка допоможе втримати вагу

Рецепт
Поєднання рису та кабачків надовго наситить без шкоди для здоров'я.

Сезон кабачків досі триває, і якщо вам набридли оладки чи вафлі з них, то можна приготувати й інші корисні страви. Адже цей овоч дуже універсальний та відмінно поєднується іншими продуктами. Наприклад, кабачок можна додати до плову і це вийде неймовірно смачно.

Один з рецептів цієї страви не вимагає надзусиль у приготування, при цьому плов виходить дуже ароматним та соковитим. А за рахунок великої кількості овочів, він ще й дуже корисний. Бо кабачок, завдяки високому вмісту клітковини, сприяє здоровому травленню. А ще він містить вітаміни С, А, групи В, антиоксиданти та калій, які підтримують імунітет, здоров'я серця і нервової системи, виводячи зайву рідину з організму. Тож давайте готувати.

Плов з кабачком і м'ятою

Стрва легка, але поживна і смачна
Страва легка, але поживна і корисна.

Вам знадобиться:

Для плову:

  • рис басматі – 300 г
  • червона цибуля – 2 шт.
  • кабачки – 750 г
  • часник – 4 зубчики
  • овочевий бульйон – 450 мл
  • свіжа м'ята – 20 г
  • оливкова олія
  • сіль морська
  • мелений коріандр – 1 ч.л.
  • мелений кмин – 1 ч.л.

Для йогурту

  • грецький йогурт – 200 г
  • фісташки – 40 г
  • кінза свіжа – 30 г
  • зелені перці чилі – 2 шт.
  • мед чи кленовий сироп – 1/2 ч.л.
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Як готувати:

Добре промийте рис, поки вода не стане прозорою. Потім залийте холодною водою і відставте в сторону. Переходьте до приготування овочів. Наріжте дрібно цибулю і обсмажте її на сковороді з чотирма ложками олії та з дрібкою солі. Вона має отримати золотистий колір. 

Поки цибуля обсмажується, наріжте напівкільцями кабачки, а потім висипте їх на пательню. Додайте подрібнений часник, коріандр та кмин, перемішайте. Готуйте на повільному вогні поки не зникне запах сирого часнику, потім зніміть з вогню. 

Поставте відварюватись рис, заливши його овочевим бульйоном. Коли закипить, зробіть вогонь мінімальним і варіть 10 хвилин. Потім зніміть та дайте постояти 10 хвилин, накривши кришкою

Щоб приготувати йогурт, змішайте у невеликій ємкості фісташки, коріандр, перець чилі, мед, сіль, лимонний сік і чотири столові ложки оливкової олії. Потім візьміть йогурт, додайте 50 мл води і трохи солі. Перемішайте. Перелийте у склянку, а зверху викладіть фісташкову суміш.

Для подачі основної страви змішайте відварений рис та смажені кабачки, додайте подрібнене листя м'яти. Викладіть на тарілку, посипте м'ятою, що залишилася, та подавайте з солоним фісташковим йогуртом.

Поради від Інформатора: для більш різноманітної текстури можна додати до плову горіхи, броколі, брюссельську капусту та помідори, а для більш насиченого аромату – імбир і лимонну цедру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити