Знайдено нову страву з надокучливими кабачками, яка допоможе втримати вагу
Сезон кабачків досі триває, і якщо вам набридли оладки чи вафлі з них, то можна приготувати й інші корисні страви. Адже цей овоч дуже універсальний та відмінно поєднується іншими продуктами. Наприклад, кабачок можна додати до плову і це вийде неймовірно смачно.
Один з рецептів цієї страви не вимагає надзусиль у приготування, при цьому плов виходить дуже ароматним та соковитим. А за рахунок великої кількості овочів, він ще й дуже корисний. Бо кабачок, завдяки високому вмісту клітковини, сприяє здоровому травленню. А ще він містить вітаміни С, А, групи В, антиоксиданти та калій, які підтримують імунітет, здоров'я серця і нервової системи, виводячи зайву рідину з організму. Тож давайте готувати.
Добре промийте рис, поки вода не стане прозорою. Потім залийте холодною водою і відставте в сторону. Переходьте до приготування овочів. Наріжте дрібно цибулю і обсмажте її на сковороді з чотирма ложками олії та з дрібкою солі. Вона має отримати золотистий колір.
Поки цибуля обсмажується, наріжте напівкільцями кабачки, а потім висипте їх на пательню. Додайте подрібнений часник, коріандр та кмин, перемішайте. Готуйте на повільному вогні поки не зникне запах сирого часнику, потім зніміть з вогню.
Поставте відварюватись рис, заливши його овочевим бульйоном. Коли закипить, зробіть вогонь мінімальним і варіть 10 хвилин. Потім зніміть та дайте постояти 10 хвилин, накривши кришкою.
Щоб приготувати йогурт, змішайте у невеликій ємкості фісташки, коріандр, перець чилі, мед, сіль, лимонний сік і чотири столові ложки оливкової олії. Потім візьміть йогурт, додайте 50 мл води і трохи солі. Перемішайте. Перелийте у склянку, а зверху викладіть фісташкову суміш.
Для подачі основної страви змішайте відварений рис та смажені кабачки, додайте подрібнене листя м'яти. Викладіть на тарілку, посипте м'ятою, що залишилася, та подавайте з солоним фісташковим йогуртом.
Поради від Інформатора: для більш різноманітної текстури можна додати до плову горіхи, броколі, брюссельську капусту та помідори, а для більш насиченого аромату – імбир і лимонну цедру.