Земляки Сальми Гаєк здивовані: в Україні не готують, а викидають листя кукурудзи

Тамалес – традиційна страва доколумбової Америки. Її навіть показали у фільмі про життя мексиканської художниці Фріди Кало, яку зіграла Сальма

Рецепт
Страва зазвичай готується на пару.

Наразі триває сезон кукурудзи. Цей овоч є неймовірно корисним та поживним. Він багатий на вітаміни, мінерали, антиоксиданти (лютеїн та зеаксантин), а ще містить велику кількість клітковини. Батьківщина кукурудзи є Мексика, де овоч готують різними методами. Цікаво, що окрім початків використовують і листя.

Традиційний рецепт, який готують саме з застосуванням листя кукурудзи, є тамале. Історія цієї страви налічує понад 5000 років. Її навіть показали у фільмі про життя мексиканської художниці Фріди Кало, яку зіграла Сальма Гаєк. Американська акторка мексиканського походження 2 вересня відзначає свій день народження. Їй виповнилось 59 років. 

Сальма Гаєк відома за ролями у фільмах "Від заходу до світанку", "Догма", "Вічні"  "Бандитки", "Дім Ґуччі" та "Фріда". Вона є першою мексиканською акторкою, яка була номінована на премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Акторка приділяє чималу увагу своєму харчуванню, але і не сидить на дієтах. Обожнює традиційні й інші страви мексиканської кухні і часто додає їх до свого раціону. Серед інших є й тамале. Тож давайте і ми приготуємо цей неординарний рецепт з листя кукурудзи і м'ясної начинки.

Тамалес від Сальма Гаєк

Сальма Гаєк, натхненна фільмом Фріда, приготувала традиційну мексиканську страву 1
Страва виходить схожою на кукурудзяні вареники з м'ясною начинкою

Вам знадобиться:

Для тіста (маса):

  • кукурудзяна мука – 500 г 
  • вершкове масло – 125 г 
  • розпушувач – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • бульйон або тепла вода – 250 мл

Для начинки:

  • м'ясо курки чи свинина – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • перець чилі – 2 шт.
  • кмин – 1 ст.л.
  • паприка – 1 ч.л.
  • бульйон (курячий або овочевий) – 1/2 склянки
  • сіль і перець

Для загортання:

  • сухі листя кукурудзи

Як готувати:

Починайте приготування страви з підготовки листя кукурудзи. Для цього налийте у миску теплу воду і замочіть листя на 30 хвилин, поклавши зверху важкий предмет, щоб не спливали. Тим часом приготуйте тісто. Змішайте муку, сіль і розпушувач та додайте вершкове масло. Добре вимісіть. Потім поступово вливайте бульйон і доведіть тісто до еластичності. Відкладіть у сторону.

Приготуйте начинку. Розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте подрібнену цибулю і часник до прозорості. Додайте подрібнений перець чилі та обсмажуйте ще 2 хвилини. Потім викладіть порізане на невеликі кубики м'ясо, паприку та кмин, влийте трохи бульйону. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Готуйте ще 10 хвилин.

Дістаньте з води листя кукурудзи, розкладіть їх. На центральну частину викладіть невелику кількість тіста (1-2 столові ложки), а зверху начинку.  Загорніть так, щоб вийшов конверт чи пакетик. Помістіть сформовані тамалес вертикально у пароварку чи каструлю. Накрийте залишками листя кукурудзи і готуйте близько 1-1,5 години. Тісто має відокремиться від листя кукурудзи. Дістаньте готові тамалес. Можна смакувати.

Поради від Інформатора: тамалес подають з різноманітними соусами, зокрема з мексиканським соусом моле "негро", з червоною або зеленою сальсою. Можна ще приготувати вегетаріанську версію, замінивши м'ясо на овочі або сир. 

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити