Мінімум калорій, максимум користі – небанальний рецепт шаурми
Шаурма – класична та надзвичайно популярна страва фаст-фуду. Вона походить з країн Близького Сходу, де м'ясо готують на вертелі та загортають у лаваш або піту разом із овочами та соусами. Існує безліч варіантів шаурми і кожен може обрати на свій смак. Але до недавнього часу не було варіанту для тих, хто дотримується здорового способу харчування і рахує калорії.
Виправив ситуацію відомий український шеф-кухар і суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський. Він приготував шаурму, замінивши класичний лаваш на корж з кабачків, тим самим зробивши шаурму не лише поживною, а і корисною. Вона виглядає неймовірно привабливо, та й на смак перевершує традиційну. Тому давайте і ми приготуємо цю літню страву, де соковита не тільки начинка, а і основа.
Помийте і наріжте кабачки кружальцями товщиною 2,5 мм. Викладіть щільно трохи з нахлистом на деко, попередньо вистелене пергаментом і змащене олією. Зверху щедро посипте натертим сиром та відправте у духовку, розігріту до 195 градусів, на 20 хвилин. У кабачків має утворитись засмажена хрустка скоринка.
Тим часом стегно курки нарізаєте на невеликі шматочки й обсмажуєте зі спеціями. Також нарізаєте помідори і зелень та відкладаєте в сторону. Виймаєте з духовки кабачковий корж та даєте йому трохи охолонути.
Потім перегортаєте з пергаменту і внутрішню сторону змащуєте сметаною, соусом барбекю та гірчицею. Викладаєте шматочки обсмаженої курки, зелень та помідори. Загортаєте рулетом, нарізаєте на шматки і можна смакувати!
Поради від Інформатора: м'ясо у такій шаурмі можна замінити на рибу, а соуси на вершковий сир. Також можна додати овочів, наприклад, огірків свіжих чи солених, перець та натерту і приправлену спеціями моркву.
Посмотреть эту публикацию в Instagram