Суддя МастерШеф Володимир Ярославський добив тих, хто не знає, що робити з кабачками

Мінімум калорій, максимум користі – небанальний рецепт шаурми

Рецепт
Сезонна страва для тих, хто дотримується здорового харчування.

Шаурма – класична та надзвичайно популярна страва фаст-фуду. Вона походить з країн Близького Сходу, де м'ясо готують на вертелі та загортають у лаваш або піту разом із овочами та соусами. Існує безліч варіантів шаурми і кожен може обрати на свій смак. Але до недавнього часу не було варіанту для тих, хто дотримується здорового способу харчування і рахує калорії.

Виправив ситуацію відомий український шеф-кухар і суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський. Він приготував шаурму, замінивши класичний лаваш на корж з кабачків, тим самим зробивши шаурму не лише поживною, а і корисною. Вона виглядає неймовірно привабливо, та й на смак перевершує традиційну. Тому давайте і ми приготуємо цю літню страву, де соковита не тільки начинка, а і основа.

Шаурма з кабачків від Володимира Ярославського

Мінімум калорій, максимум користі – небанальний вариінт шаурми з кабачка від судді Маствершеф 1
Страву оцінять навіть гурмани

Вам знадобиться:

Для лаваша

  • кабачата чи цукіні – 3-4 шт.
  • твердий сир 45% – 250 г
  • пармезан – 50 г

Для начинки:

  • м'ясо курки – 250 г
  • сметана – 120 г
  • соус барбекю чи кетчуп – 60 г
  • помідори
  • зернова гірчиця
  • сіль та спеції
  • зелень кінзи, петрушка, кріп

Як готувати:

Помийте і наріжте кабачки кружальцями товщиною 2,5 мм. Викладіть щільно трохи з нахлистом на деко, попередньо вистелене пергаментом і змащене олією. Зверху щедро посипте натертим сиром та відправте у духовку, розігріту до 195 градусів, на 20 хвилин. У кабачків має утворитись засмажена хрустка скоринка.

Тим часом стегно курки нарізаєте на невеликі шматочки й обсмажуєте зі спеціями. Також нарізаєте помідори і зелень та відкладаєте в сторону. Виймаєте з духовки кабачковий корж та даєте йому трохи охолонути.

Потім перегортаєте з пергаменту і внутрішню сторону змащуєте сметаною, соусом барбекю та гірчицею. Викладаєте шматочки обсмаженої курки, зелень та помідори. Загортаєте рулетом, нарізаєте на шматки і можна смакувати!

Поради від Інформатора: м'ясо у такій шаурмі можна замінити на рибу, а соуси на вершковий сир. Також можна додати овочів, наприклад, огірків свіжих чи солених, перець та натерту і приправлену спеціями моркву. 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити