Закарпатський сніданок: як приготувати гомбовці з абрикосами

Читать на русском

Гомбовці з абрикосами сподобається всім, хто любить літо та здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Читать на русском
Гомбовці з абрикосами
Гомбовці з абрикосами

Гомбовці з абрикосами сподобається всім, хто любить літо та здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Рецепт гомбовців з абрикосами сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати їх легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Гомбовці (від угор. gombóc — «клецьки») — українська страва із тіста з начинкою. Цей пиріжок поширений у карпатському регіоні України, особливо на Закарпатті. Угорсько-закарпатські гомбівці дуже нагадують технологією приготування китайські баоцзи. Ймовірно, через те, що коріння гомбовців тягнеться з часів стародавніх кочових угрів.

Гомбовці з абрикосами
Гомбовці з абрикосами

Вам знадобиться: 

  • 10-12 абрикосів
  • Цукор
  • 600 г домашнього сиру
  • 100 г манки
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 150 г олії
  • 100 г сухарів
  • Кориця

Як готувати

Домашній сир протріть через сито, додайте яйця, чайну ложку солі, столову ложку цукру і манку. Добре перемішайте, накройте плівкою і поставте в холодильник на 30-40 хвилин, щоб набухла манна крупа. 

Порада від Інформатора: ви можете використовувати готові панірувальні сухарі, але смачніше приготувати їх власноруч. Для цього треба натерти на крупній терці булку. Розігріти на сковороді вершкове масло та обсмажити в ньому сухарики.

Видаліть з абрикос кісточки та додайте на їх місце по 1/3 чайної ложки цукру. Закип'ятіть підсолену воду у великій каструлі. Дістаньте тісто з холодильника, відокремте шматочок розміром із великий волоський горіх. 

Зробіть з тіста коржик, по центру розмістіть абрикос і загорніть усередину. Сформуйте кульку.
Підготовлені таким чином гомбовці опускайте у киплячу воду. Злегка хитніть каструлю, щоб кульки не пристали на дно. Коли гомбовці випливуть, залишайте їх при помірному кипінні ще 3-4 хвилини.
Діставайте гомбовці шумівкою, дайте стекти воді, викладайте на тарілку, посипте гомбовці смаженими сухарями з олією, посипте цукром та меленою корицею. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.