Світила сприятимуть успішному просуванню наших планів
“Це розповідь про взаємне кохання, де кожен день стає святом, коли поряд та людина, яка здатна захистити й підтримати. Це пісня про кохання, яке дарує надію і спокій, роблячи світ теплішим і світлішим лише завдяки тому, що поряд саме він.”, — розповіла Alena Omargalieva.
Гомбовці з абрикосами сподобається всім, хто любить літо та здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок
Рецепт гомбовців з абрикосами сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати їх легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Гомбовці (від угор. gombóc — «клецьки») — українська страва із тіста з начинкою. Цей пиріжок поширений у карпатському регіоні України, особливо на Закарпатті. Угорсько-закарпатські гомбівці дуже нагадують технологією приготування китайські баоцзи. Ймовірно, через те, що коріння гомбовців тягнеться з часів стародавніх кочових угрів.
Домашній сир протріть через сито, додайте яйця, чайну ложку солі, столову ложку цукру і манку. Добре перемішайте, накройте плівкою і поставте в холодильник на 30-40 хвилин, щоб набухла манна крупа.
Порада від Інформатора: ви можете використовувати готові панірувальні сухарі, але смачніше приготувати їх власноруч. Для цього треба натерти на крупній терці булку. Розігріти на сковороді вершкове масло та обсмажити в ньому сухарики.
Видаліть з абрикос кісточки та додайте на їх місце по 1/3 чайної ложки цукру. Закип'ятіть підсолену воду у великій каструлі. Дістаньте тісто з холодильника, відокремте шматочок розміром із великий волоський горіх.
Зробіть з тіста коржик, по центру розмістіть абрикос і загорніть усередину. Сформуйте кульку.
Підготовлені таким чином гомбовці опускайте у киплячу воду. Злегка хитніть каструлю, щоб кульки не пристали на дно. Коли гомбовці випливуть, залишайте їх при помірному кипінні ще 3-4 хвилини.
Діставайте гомбовці шумівкою, дайте стекти воді, викладайте на тарілку, посипте гомбовці смаженими сухарями з олією, посипте цукром та меленою корицею.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.