Шакшука традиційно подається в чавунній сковороді або таджині з хлібом, щоб вимокати соус
7 квітня народився актор студії "Квартал 95" Євген Кошевий. Він має дружину й двох доньок, любить шакшуку й має власний рецепт яйця, смаженого з овочами й сиром. Шакшука — це основна страва туніської, лівійської, алжирської, марокканської та єгипетської кухонь, що традиційно подається в чавунній сковороді або таджині з хлібом, щоб вимокати соус. Вона також популярна в Ізраїлі, куди була завезена туніськими та магрибськими євреями.
"Не можу сказати, що я великий кулінар, але дещо таки виходить добре. А історія в тому, що мої дівчатка залишили мене одного і все, що було в холодильнику, я засунув у сковорідку й, як виявилося, ця яєчня називається шакшука", - розповів артист.
Рецепт зіркової яєчні сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду!
Розігрійте сковорідку і посмажте цибулю. Далі киньте на пательню перчик. Коли цибуля покриється золотистою скоринкою, додайте дрібно порізаний часник. Головне його не пересмажити.
Далі додайте томатну пасту чи помідори. Також можна помідори обдати окропом й зняти з них шкірку. Почекайте, щоб вся ця консистенція википіла.
Можна додати борошно, аби все це стяглося. Зробіть лунки і вбийце по яйцю. Додайте фету чи бринзу.
Порада від Інфомартора: накрийте все кришкою та потримайте перед подачею. Смачного!