Як смачно приготувати томати, фаршировані грибами, та близькосхідну яєчню
Рецепт фаршированих томатів та шакшуки сподобається усім, хто любить смачну поживну кухню. Готувати його просто. А щоб видалось ще смачніше, Інформатор вже має для вас пораду!
15 вересня юдеї починають святкувати Єврейський новий рік - Рош га-Шана. Його відзначають в період від середини вересня до початку жовтня. Цьогоріч свято відзначатимуть 15-17 вересня.
З цієї нагоди в переддень Інформатор публікує рецепти традиційних страв єврейської кухні - фаршировані грибами томати та яєчню з томатами за близькосхідним рецептом. Справжня смакота!
Налийте в місткість воду та вино і замочіть гриби, щоб вони набрякли. Потім дістаньте гриби та відіжміть зайву воду. Рідину не виливайте. Гриби нарубати великими шматками.
Помідори з вирізаною серцевиною посипте сіллю і поставте отвором донизу, щоб стекла зайва вода.
У сотейнику нагрійте 2 столові ложки оливкової олії і насипте шалот, часник та цибулю. Смажте до прозорості.
Додайте гриби та готуйте 5 хвилин. Потім додайте 0,5 стакана рідини від грибів і тушкуйте все 4 – 5 хвилин, або доки більшість води не вбереться.
Насипте панірувальні сухарі та нарубаний помідор. Все перемішайте. Посоліть і поперчіть грибну суміш і зніміть із плити.
Увімкніть духовку з функцією гриля. У мисці змішайте козячий сир та петрушку. Кожен помідор наповніть грибною начинкою та покрийте тонким шаром сиру. Розставте помідори на деку і поставте під нагрівальний елемент.
Порада від Інформатора: тушкувати томати слід не більше 2 - 3 хвилин, поки сир трохи не розплавиться і стане золотистого кольору.
Тепер приготуємо близькосхідну яєчню, яку називають шакшукою. Вона має свій спосіб приготування.
Помийте та обсушіть 2 томати. Наріжте томати великими кубиками й покладіть у миску.
Почистьте зубчик часнику, роздавіть ножем і поріжте дрібно. Додайте подрібнений часник до томатів. Туди ж додайте дрібно нарізану цибулю (приблизно чверть середньої цибулини).
Половину червоного болгарського перцю спершу наріжте смужками, а потім великими кубиками.
Половину невеликого цукіні наріжте пластинками, а потім нарізайте на кубики такого ж розміру, як перець і томати.
Додайте в миску з овочами 300 г консервованих томатів, вони додадуть страві чудового аромату і додадуть насиченості. Посоліть та додайте 1 столову ложку оливкової олії.
Розігрійте в сковороді 1 столову ложку оливкової олії й обсмажте суміш на овочі на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до м'якості.
Обережно розбийте в сковорідку 3 яйця. Зробіть невеликі заглиблення в овочевій суміші для кожного яйця за допомогою ложки. Посоліть до смаку і готуйте приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.
Додайте до сковорідки 15 г натурального йогурту або густих вершків. Гасіть блюдо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин або поставте в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 3-5 хвилин. Відокремте листя від 4-х гілочок петрушки й посипте шакшуку перед подачею на стіл.
Порада від Інформатора: якщо ви хочете скоротити час приготування шакшуки, приготуйте овочеву суміш заздалегідь. Наріжте овочі, як описано в рецепті, але зробіть велику порцію. Добре протушкуйте, а потім дайте охолонути і поставте в холодильник. Її можна спокійно зберігати протягом 4-5 днів. Так ви зможете насолоджуватися смаком цієї страви хоч щодня, не витративши багато часу.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.