Головна
Життя
06:14, 23 Вересня
Информатор UA

Интро

Яєчня мабуть, найпопулярніша страва до сніданку. Але не обов'язково постійно готувати звичайну глазуню, адже варіацій цієї страви існує величезна кількість. Сьогодні Інформатор ділиться з вами рецептом класичної арабської страви з яєць шакшуки. Вам знадобляться: яйце - 3 шт.; томат - 3 шт.; часник - 3 зуб.; цибуля - 2 шт.; томатна паста; петрушка; сіль і перець. Приготування Для початку потрібно дрібно нарізати помідори, цибулю та часник. Складаємо подрібнені інгредієнти в глибоку пательню та щедро додаємо солі, щоб томати дали сік. Перемішуємо овочі та ставимо сковорідку на середній вогонь. Чекаємо, поки суміш почне кипіти а потім додаємо томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Знову доводимо суміш до кипіння, після чого зменшуємо вогонь. Коли соус стане густим, робимо в ньому лунки ложкою туди вбиватимемо яйця.Вбиваємо так, щоб жовток повністю поринув у соус, а білок трохи залишився на поверхні. Продовжуємо приготування на маленькому вогні. Як тільки білки трохи схопляться, накриваємо страву кришкою та гасимо ще близько 10 хвилин. При подачі рясно посипаємо шакшуку перцем і дрібно порізаною петрушкою. Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні сирники з хрусткою скоринкою, а також як посмажити пухкі оладки на кефірі до сніданку.

Як приготувати шакшуку до сніданку: простий рецепт

Читать на русском
Як приготувати шакшуку до сніданку: простий рецепт

Ситний сніданок — запорука активного та енергійного дня

Яєчня — мабуть, найпопулярніша страва до сніданку. Але не обов'язково постійно готувати звичайну глазуню, адже варіацій цієї страви існує величезна кількість. Сьогодні Інформатор ділиться з вами рецептом класичної арабської страви з яєць — шакшуки. 

Вам знадобляться:

  • яйце - 3 шт.;
  • томат - 3 шт.;
  • часник - 3 зуб.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • томатна паста;
  • петрушка;
  • сіль і перець.

Приготування

Для початку потрібно дрібно нарізати помідори, цибулю та часник. Складаємо подрібнені інгредієнти в глибоку пательню та щедро додаємо солі, щоб томати дали сік. 

Перемішуємо овочі та ставимо сковорідку на середній вогонь. Чекаємо, поки суміш почне кипіти — а потім додаємо томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Знову доводимо суміш до кипіння, після чого зменшуємо вогонь. 

Коли соус стане густим, робимо в ньому лунки ложкою — туди вбиватимемо яйця. Вбиваємо так, щоб жовток повністю поринув у соус, а білок трохи залишився на поверхні.

Продовжуємо приготування на маленькому вогні. Як тільки білки трохи схопляться, накриваємо страву кришкою та гасимо ще близько 10 хвилин. При подачі рясно посипаємо шакшуку перцем і дрібно порізаною петрушкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні сирники з хрусткою скоринкою, а також як посмажити пухкі оладки на кефірі до сніданку.

ФОТОРЕПОРТАЖІ

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.