Протягом години печінка може переробити максимум 50 гр горілки і стільки ж шампанського
Новий рік – це в першу чергу застілля, зазвичай – з алкоголем. Проте вживати слід відповідально, не тільки для того, аби не осоромитись й не зіпсувати свято тим, хто поруч (сильна, до речі, мотивація, погодьтеся!), але й для того, аби на ранок пам'ятати, з ким і де ви зустрічали рік прийдешній. Прикро, коли стається навпаки. А враховуючи той факт, що, згідно народного повір'я, як рік зустрінеш – так його і проведеш, з огляду на будь-які розрахунки краще б залишатися при тямі.
Отже, Інформатор розповість, що і як пити, аби весело провести час із друзями чи рідними, і при цьому залишатися в строю в новорічну ніч і наступного дня.
Найперше, гарно поснідайте. Сніданок має бути ситним і поживним. Бажано включити яйця, м'ясо, овочі й десерт, можливо, молочний. Можна випити чашку міцної кави, якщо ви не маєте протипоказань щодо цього. З самого ранку ви маєте добре запустити організм, щоб він отримав "розгін".
Голодувати до обіду чи, не дай Бог, до самого застілля точно не можна. Обід також не можна пропускати, натомість прийміть його вчасно. Якнайкраще для цього підійде перша страва на бульйоні. Впродовж дня пийте достатньо води.
За пару годин перед застіллям обов'язково легко повечеряйте, наприклад, салатом з рослинною олією. Це наповнить шлунок і перешкодить надшвидкому всмоктуванню алкоголю. Про всяк випадок запасіться сорбентами.
Золоте правило вдалої новорічної ночі №1: оберіть один напій, який будете вживати протягом свята. Не змішуйте його з іншими напоями. Бажано, щоб це був несолодкий, нагазований, неміцний алкогольний напій. Не бажано розбавляти алкоголь з солодкими газованими напоями чи навіть газованою мінеральною водою. Це може спричинити важче похмілля.
Зорієнтуйтеся щодо напоїв. Пам'ятайте, що найважче похмілля може бути після солодких газованих напоїв, як от солодке/напівсолодке шампанське/вино, червоних вин, коньяків, бренді, віскі, бурбону, рому, текіли, джину. Поготів стережіться коктейлів з ними.
Якщо обираєте коктейлі – найкраще робити їх на основі звичайної горілки. Проте знайте свою міру! Найбезпечніше пити натуральне сухе біле вино, неміцні й не надто солодкі лікери чи ягідні/фруктові настоянки в помірній кількості.
Існує порада, яка полягає в тому, що можна з'їсти шматочок вершково масла перед випивкою, і це нібито затримає сп'яніння. Попереджаємо, що робити так доволі небезпечно, оскільки в цьому випадку сп'яніти ви можете зненацька, якщо встигнете набратися, доки алкоголь у вашому організмі різко заявить про себе.
Робіть перерву між випивкою, а також випивайте на один алкогольний напій склянку води. Це убезпечить вас від зневоднення на ранок. Щоб уповільнити сп'яніння, закушуйте білковою їжею – куркою чи індичкою, рибою, яйцями.
Почати вечерю найкраще з овочевих салатів на рослинній олії (на налягайте на майонез!). Не заїдайте вино чи шампанське солодкими фруктами й десертами. Не соромтеся відмовити друзям у тому, щоб підтримати їх зайвим келихом. Наповнюйте келих потрошку. Подумайте про те, що страждати на ранок доведеться саме вам!
Більше рухайтеся, потанцюйте й поменше куріть. Ще одна порада, не засиджуйтесь за столом до самого ранку. Щоб не мучитись від похмілля добу поспіль, вам слід якнайкраще виспатися після свята.
Пийте воду невеликими ковтками, але часто, стільки, скільки вам захочеться. Прийміть комфортний, але не надто гарячий душ. Поснідайте бульйоном і, якщо пострібно, прийміть сорбент чи аспірин. Прогуляйтеся, заняття спортом краще відкласти на інший день. Щасливого та здорового Нового року!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.