"Президент чітко дав зрозуміти обом сторонам: якщо прямий діалог не розпочнеться в найкоротші строки, то США мають піти з цього конфлікту - що б це не означало..."
Робота "100 років" за віршем видатного українського поета Василя Стуса нагадує про тривалу боротьбу українців за свободу, сильний дух нашого народу, що не був зломлений попри найтяжчі випробування.
Як вибрати ідеальний продукт для смачної страви
Запечена риба - прекрасний гарнір та ситне самостійне блюдо. Вона має приємний смак і аромат, невисоку калорійність, поєднується з різними інгредієнтами. Тому відмінно підходить для дитячого або дієтичного меню. Запікати можна як цілу тушку, так і філе. Розповімо, як вибрати продукт, щоб страва вийшла смачною і корисною.
Для приготування в духовці підходять майже всі різновиди океанічних і річкових мешканців. Однак деякі втрачають свої властивості за такої термічної обробки. Риба з рихлим м'ясом просто розвалюється в духовій шафі перетворюються на кашу. До таких видів відносяться зубатка, навага, путасу, минтай і деякі інші. З них краще зробити юшку або печеню, підсмажити на грилі або пательні.
А ось морський і річковий улов зі щільним філе ідеально підходить для рецептів, які передбачають обробку в духовій шафі. Варто віддавати перевагу видам, які мають більш м'який смак. Таким не потрібно багато приправ. Буде досить солі, перцю і запашних трав. Найзручніше знімати м'ясо з великих і середніх тушок. Явні фаворити є як серед океанічних, так і серед прісноводних видів.
Морські сорти для запікання:
Вагома перевага дарів моря - вони готуються швидше. Їх складно зіпсувати, тому з цим впорається навіть початківець кулінар. Щоб запекти рибу в духовці, також беруть дорадо або сибаса. Але все ж їх краще готувати цілком.
Річковий улов для приготування в духовці:
Щоб блюдо вийшло вдалим, бажано брати найбільш м'ясистих прісноводних мешканців. Але їх необхідно обробляти довше. Причина в більш вираженому рибному запаху і присмаку твані. Також в рибі іноді трапляються дрібні паразити. Щоб поліпшити смак, рибу можна попередньо замаринувати в суміші спецій.
Найважливіший етап - підготовка філе. Його потрібно акуратно зняти: надрізати тушку по хребту від голови до хвоста і витягти кістки. Щоб процес був легшим, варто брати некостисті сорти. До таких відносяться осетрові, ставридові, лососеві, тріска і форель.
Щоб продукт не пересох, його змочують соусом, сметаною або майонезом, поливають наваристим рибним бульйоном. Слід підливати рідину в міру випаровування. Кращі приправи - найпростіші: сіль, перець, лимон. Якщо посипати шматочки тертим сиром, вийде апетитна хрустка скоринка, перед якою неможливо встояти. Щоб філе точно не розвалилося, його панірують у борошні і злегка обсмажують. Оптимальний час готування - 15-30 хвилин, в залежності від розмірів шматочків, щільності риби і температури.
Щоб напевно купити філе риби,яке підійде для всіх кулінарних шедеврів, буде смачним і корисним, довіряйте надійних постачальників. Компанія Seadora пропонує великий вибір морепродуктів. Привозить їх швидко і завжди свіжими.
Рекламний матеріал