Телеведуча розкрила секретний інгредієнт, після якого ви не будете готувати це печиво інакше
Імбирне печиво вже давно стало символом Різдва. Воно асоціюється з сімейним затишком, теплом та дитячим сміхом. Традиція його випікання сягає корінням середньовічної Європи, але наразі вона поширене майже по всьому світу. В кожній країні смаколик виготовляють різноманітних форм, а ще вони мають свою назву.
Наприклад, у Норвегії печиво називають pepperkaker, у Данії – brunkager, в Ісландії – piparkökur, в Естонії – piparkoogid, а в Латвії – piparkūkas. Залежно від країни змінюється і рецепт печива. Одним з секретів приготування латиських piparkūkas поділилась телеведуча Анастасія Даугуле, яка 18 листопада відзначає 39-річчя. Вона є однією з найвпізнаваніших ведучих українського телебачення. У 2011 році отримала звання Заслуженого журналіста України.
Вона здобула популярність завдяки вмінню поєднувати професіоналізм, красу та інтелект в кадрі. Анастасія Даугуле народилась та виросла у Ризі (Литва), а освіту здобула в Україні. Тут і лишилась працювати. Але деякі традиції зі свого дитинства вона продовжує зберігати, як, наприклад, і випічку імбирного печива. Воно виходить більш пікантним.

Візьміть велику миску і, за допомогою міксера, змішайте у ній масло, коричневий цукор та мед. Потім додайте яйце й екстракт ванілі, знову збийте до однорідності. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, спеції, соду і сіль. Поступово їх введіть до вологих інгредієнтів. Перемішуйте тісто за допомогою міксера.
Наступний крок – вмішайте у тісто натертий свіжий імбир і цедру одного апельсина. Воно має вийти щільним. Розділіть на дві частини, загорніть у плівку та покладіть у холодильник на 2-3 години. Потім розкатайте у тонкий корж та виріжте пряники.
Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 9-10 хвилин. Пряники мають набухнути та підрум'янитись. Як охолонуть, прикрасьте глазур'ю. Смачного!
Поради від Інформатора: Щоб покращити смак імбирного печива, можна додати до тіста какао чи темний шоколад. Якщо ви не вживаєте цукор, то можна використовувати цукрозамінники, але вони можуть змінити текстуру.
Глазур для розмальовування можна використати магазинну, а можна приготувати самостійно. Для цього потрібно збити 1 яєчний білок, 150 грамів цукру та кілька крапель лимонного соку. Залиште печиво на ніч на столі, щоб глазур повністю застигла.