Всього два ківі на день зроблять диво, але їсти потрібно з шкіркою

А ще в раціон можна додати житній хліб і воду з високим вмістом мінералів

Здоров'я
Користь цього фрукта науково доведена.

З проблемами травлення, запорами і розладами стикались у своєму житті, мабуть, всі людини. Є безліч методів лікування шлунково-кишкового тракту, більшість з яких медичні. Але і нетрадиційним у цій схемі теж знайшлось місце. Наприклад, для боротьби з закрепами радять вживати продукти з високим вмістом клітковини.

Як зазначає видання IFLScience, посилаючись на лікарів, хронічними закрепами за даними досліджень страждають понад 16% людей у світі. Проблема посилюється з віком. Закрепи можуть мати величезний вплив на повсякденне життя людини, тому вчені і лікарі шукають вирішення цієї проблеми, і приховані причини виникнення закрепів. Проте вже зараз вони можуть сказати, що героєм у боротьбі за здоров'я кишківника та хронічними запорами є звичайний ківі.

Клітковина покращує перистальтику кишківника
Клітковина покращує перистальтику кишківника.

Дієтичний підхід до питання, за словами лікарів, показав позитивні результати. Тож людям із хронічними запорами радять змінити свій раціон та додати до нього ківі. І шкірку з нього не варто чистити, бо вона також корисна. Виявилися корисними і житній хліб і вода з високим вмістом мінералів. Також лікарі пропонують споживати добавки оксиду магнію, подорожника (добавка клітковини) та певні штами пробіотиків.

"Ця нова настанова знаменує собою багатообіцяльний крок до розширення можливостей керувати запорами за допомогою дієти. Це означає, що люди із запорами в усьому світі тепер зможуть отримувати актуальні, засновані на доказах поради щодо полегшення симптомів та покращення самопочуття", – додали медики.

Відомо, що клітковина з ківі покращує перистальтику кишківника, а ще у ньому міститься фермент актинідину, що полегшує травлення білків та стимулює рух вмісту в кишківнику. Варто відзначити ще один пептид – кісіпер, який міститься в ківі, сприяє здоров'ю травлення та перистальтики кишківника. 

Тож вживання двох ківі на день може значно зменшити частоту запорів та пов'язаний з ними дискомфорт, але для кращого ефекту важливо також пити достатньо води (1,5-2 літри на день). 

Проблема запорів поширена
Проблема запорів поширена.

Нормальний стілець вважається від трьох разів на тиждень до трьох разів на день, але більшість з нас знає, наскільки млявими ми себе почуваємо, коли порушуємо звичний ритм. У довгостроковій перспективі закреп може призвести до таких ускладнень, як геморой і тріщини (невеликі розриви в задньому проході). Також існує ризик закупорки калових мас, особливо у літніх людей або малорухливих, коли калові маси накопичуються в прямій кишці до такої міри, що для їх видалення потрібна медична допомога.

Тож варто дослухатись до порад лікарів, особливо враховуючи, що дослідження щодо харчування з високим вмістом клітковини та поради вживати ківі, є науково обґрунтованою дієтичною рекомендацією при запорах.

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити