Українському співакові підсунули таку страву з курки, що його мало не знудило

Попри непривабливий вигляд курячі лапки смачні та корисні, бо багаті на колаген, але OTOY не оцінив

Рецепт
Спеції надають цій страві вираженого смаку та аромату

Український хіп-хоп та реп-виконавець В'ячеслав Дрофа, більш відомий як OTOY, святкує 11 жовтня день народження. Йому виповнилось 27 років. Співак відомий за піснями "Пасма", "Чуйно", "Пекло". В'ячеслав дуже різностороння особистість і завжди відкритий до експериментів. Але, як з'ясувалось не у всьому.

Наприклад, до експериментів у харчуванні він не готовий. Під час участі у подкасті "Підпільного Стендапу" Свят Загайкевич намагався пригостити співака курячими лапками та висловити думу щодо смаку. Але OTOY не тільки не зміг їх скуштувати, а і ледве всидів поряд. Співака охопила огида та він насилу втримався, щоб не знудило.

Варто зазначити, що курячі лапки багаті на колаген, який корисний для суглобів, шкіри та зв'язок. А ще на мінерали, такі як кальцій і фосфор, що зміцнюють кістки та зуби. Вони містять білок для росту м'язів та амінокислоти, наприклад, гліцин та пролін, які необхідні для синтезу колагену в організмі. Тож цю страву варто додати до свого раціону. А Інформатор підготував для вас простий та смачний рецепт приготування лапок.

Курячі лапки зі спеціями

При правильному приготуванні лапки виходять дуже м'якими
При правильному приготуванні лапки виходять дуже м'якими

Вам знадобиться:

  • курячі лапки – 0,5 кг
  • зелена цибуля – 4-5 стебел
  • бадьян – 1 зірочка
  • імбир – 3-4 кружальця
  • морква – 1/2 шт.
  • корінь селери – 1/2 шт.
  • червоний перець – 1/4 ч. л.
  • чорний перець горошком – 1/2 ч. л.
  • духмяний перець – 1/2 ч.л.
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • олія.
@zagaikevich Рецепти, яких ви точно не очікували. OTOY точно не очікував такої кухні😂 Куштували курячі ноги, гострі креветки та булдак. Що з цього вийшло — дивіться на ютуб каналі #загайкевич #українськийподкаст #оглядїжі #гостраїжа #святзагайкевич #отой #фудблог ♬ оригінальний звук - Свят Загайкевич

Як готувати:

Замочіть курячі лапки у холодній воді на 1-2 години. Обчистіть шкірку та видаліть кігті. Перекладіть у каструлю, залийте водою і додайте лавровий лист, чорний та духмяний перець, сіль. Поставте варитись на 2,5 години, періодично знімаючи пінку. 

Тим часом наріжте моркву в корінь селери на кружальця, викладіть їх на пательню, додавши олію та решту спецій, окрім соєвого соусу. Коли овочі стануть м'якими то викладіть до них зварені курячі лапки.

Перемішайте і обсмажуйте 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь, додайте соєвий соус. Ще раз перемішайте і накрийте кришкою, щоб лапки просякли ароматами овочів та спецій. 

Поради від Інформатора: лапки можна приготувати у медово-гірчичному соусі, або з використанням куркуми і моркви. В обох варіантах вони набудуть солодкуватого смаку. Ще можна приготувати лапки з ананасом і  соком лайма та солодким соусом чилі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити