Це перша страва з протеїном, клітковиною та вітамінами з бобових, листової зелені і свіжих трав
21 березня в країнах Близького Сходу святкують Перський Новий рік чи Навруз. Тож сьогодні пропонуємо вам страву, яка є справжнім вибухом смаку. Поєднання різних трав і інгредієнтів створює в ній унікальну смакову бомбу, що викликає звикання, з кожною ложкою! Приготування супу Аш Реште є символічною перською традицією.
Ash Reshteh – це не просто суп, він займає особливе місце в перській, іранській та турецькій культурі, особливо під час свят Навруз. Яскраві зелені трави символізують нові свіжі починання та початок весни, а сочевиця символізує процвітання та достаток у майбутньому році. Саме тому суп містить свіжу зелень - шпинат, кінзу, петрушку, зелену цибулю.
Типовими для супу також є бобові з поєднанням сочевиці, нуту та червоної квасолі. Сушену квасолю замочують і повільно варять у бульйоні, але для швидкого супу зазвичай використовують консервовану квасолю.
Цибуля та часник додають страві смаку й глибини, а сушена м’ята необхідна для завершення цієї смакової формули. Суп готують на овочевому бульйоні, з обов'язковим додаванням куркуми.
Рецепт перського супу з локшиною сподобається всім українським вегетаріанцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Обсмажте на повільному вогні нарізану кубиками цибулю з однією столовою ложкою оливкової олії. Коли стане прозорим, додайте нарізаний кубиками часник, куркуму, сушену м’яту та столову ложку оливкової олії. Смажте 3-5 хвилин.
Додайте 4 склянки води й 4 склянки овочевого бульйону. Приправте сіллю і перцем. Якщо ви використовуєте сушений нут і квасолю (які були замочені на ніч), додайте в каструлю в цей час. Тушкуйте 30 хвилин під кришкою. Також додайте суху сочевицю і тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин.
На цьому етапі додайте свіжу зелень, шпинат, петрушку, кінзу й зелену цибулю. Додайте в каструлю всю подрібнену зелень і шпинат і тушкуйте 30-40 хвилин під кришкою. Якщо використовуєте консервований нут і квасолю, теж додайте їх на цьому етапі.
Розламайте локшину на 3 рівні частини та додайте в каструлю (готуйте згідно з інструкцією на упаковці). Додайте сметану й перемішуйте, поки бульйон не стане кремовим.
Якщо бульйон занадто густий, додайте 1-2 склянки води, якщо потрібно. Всипте приправи та відрегулюйте до смаку, також перевірте, чи бобові варені. Добре вичавіть лимон і дайте поваритися кілька хвилин.
Для подачі прикрасьте хрусткою смаженою цибулею й сушеною м’ятою. Смачного!
Порада від Інфомратора: підрум’яньте цибулю й добре обсмажте її з куркумою та сушеною м’ятою. Це основа супу, яка надасть йому глибшого та насиченішого смаку. Для Аш Реште найкраще підійде свіжа зелень. Вона покращить ваш суп і матиме найкрасивіший зелений колір і смак. Ви можете використовувати заморожені або сушені трави, але смак не буде таким самим. Готуйте на повільному вогні. Зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 4 днів.
Посмотреть эту публикацию в Instagram