Рецепти софіївської паски, буженини й сала з ромашкою
Великодній стіл - має бути ситним, аби нагодувати всю родину, коли та повернеться із церкви. Свячена паска - голова столу, а отже її ми теж будемо пекти. А ще приготуємо страви, які будуть на святковому столі в родині популярного в Україні шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Рецепти паски, буженини й сала з ромашкою сподобаються всім українцям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Для декору:
Замочіть висівки в гарячій воді з медом - 36-40 C. Охолодіть. Приготуйте опару: змішайте мед, теплу воду, дріжджі та борошно. Дайте постояти 20 хвилин.
Змішайте з висівками, додайте спеції, сіль, жовтки, родзинки, борошно. Замісіть тісто - приблизно 5 хвилин.
Залиште під рушником на 1,5 години для підходу.
Розділіть тісто по формах - на 2 штуки, дайте підійти ще 40 хвилин. Змастіть верх паски жовтком, викладіть декор.
Порада від Інформатора: для декору замісіть тісто з борошна, води та жовтка. Зліпіть декоративні елементи. Смачного й світлого великодня!
М’ясо зачистіть від плівок. Часник обчистіть. У м’ясі зробіть надрізи з задньої частини ножем. Занурте часник у сіль і вставте в кожен розріз.
Посоліть м’ясо зверху, загорніть в пергамент, потім у фольгу. Запікайте дві години при 180 C.
Порада від Інформатора: за годину випікання переверніть, щоб не пригоріло.
Для соусу:
Сало натріть великою кількістю солі - воно візьме скільки потрібно. Далі натріть сухою ромашкою, рівномірно розподіліть по всьому шматку. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і запечіть 35-40 хвилин при 180 C.
Порада від Інформатора: для соусу петрушку перебийте з горіхами та олією блендером до однорідної маси.