Порадуйте своїх рідних гарною випічкою у формі одного з символів свята
Скоро Великдень. Господині потроху закуповують продукти, фарбують яйця та печуть паски. Проте ми пропонуємо вашій увазі рецепт випічки, яка здивує та порадує усіх домочадців! Це пасхальний кролик, приготувати якого за інструкцією зможе кожен. Рецепт пасхального кролика сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб було ще гарніше, Інформатор має для вас традиційну пораду.
Відправте вимішане тісто в холодильник на 40 хвилин при температурі 6 С, - так його легше буде формувати. Присипте тісто борошном і приступайте до формування фігури кролика. Візьміть зубочистку - для попередньої розмітки.
Сформуйте з тіста об'ємний овал. Зріжте задню частину - це буде хвостик. Далі відділіть спереду і позаду кутні частини, як на відео. З одного боку - майже до кінця. Це будуть лапки, які слід загнути назад, а з іншого - тісто слід від'єднати й викласти згори - це будуть вушка.
Крім того, бічні кути тіста попереду слід хрізати, аби сформути передні лапки - кульками. Хвостик закріпіть на зубочистку.
Далі перетягніть передню частину кролика (там, де вушка) джутом так, аби вийшла голівка, тим самим прихопіть вушка до тіла, аби вони не відпали під час випікання.
Порада від Інформатора: прикрасити кролика ви можете на ваш смак, цукровими прикрасами для пасок, штучними квітами чи стрічками (вже після випікання). Смачного і світлої Паски!