Сьогодні приготуємо фрикадельки, страви з квасолі й мариноване м'ясо
Якби українці не любили борщ, якого існує понад 70 рецептів, а одне й те саме на обід – набридає. Пропонуємо вашій увазі страви, які ви, скоріше за все, ще не пробували. Готуються вони доволі просто, і їх можна з легкістю брати на обід в офіс.
Рецепти оригінальних обідніх страв сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради!
У мисці залийте квасолю водою принаймні на 5 см. Замочіть не менше восьми годин або на ніч. Вранці злийте воду, промийте боби та додайте їх у велику каструлю. Залийте водою і додайте оливкову олію і сіль. Доведіть каструлю до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть 1,5-2 години, знімаючи піну, яка піднімається на поверхню. Квасоля готова, коли її можна легко розім’яти пальцями. Зварену квасолю залиште в бульйоні як гарнір і поставте в холодильник у закритому посуді.
Або занурювальним блендером приготуйте закуску із квасолі та її відвару. Змішайте з більшою кількістю цільних бобів, додайте оливкову олію, цедру лимона та тертий пармезан. Подавайте з хлібом.
Порада від Інформатора: маючи більше часу, приготуйте простий салат з квасолі: подрібніть червону цибулю та змішайте з ложкою діжонської гірчиці, лимонним соком, сіллю, перцем і жменею вареної квасолі. Збивайте, додаючи оливкову олію, поки не отримаєте густу заправку. Додайте заправку до цілої квасолі, нарізаного кропу та обсмажених кабачків.
Фрикадельки:
Карі:
Щоб приготувати фрикадельки, збийте яйце виделкою або віночком у великій мисці. Додайте всі інгредієнти, що залишилися, за винятком борошна, і з’єднайте. Сформуйте з суміші невеликі фрикадельки і обваляйте їх у сковороді з борошном. Відкладіть в сторону.
Приготуйте карі. У великій каструлі на середньому сильному вогні обсмажте цибулю, імбир, чилі та часник на олії до появи аромату. Натріть лайм тильною стороною ножа та додайте його в каструлю з пастою карі. Варіть, поки суміш не підрум’яниться і не прилипне до дна каструлі, потім додайте води, щоб вона розпушилася. Додайте соєвий соус і знову доведіть каструлю до кипіння. Додайте баклажани і варити 30 хвилин, періодично помішуючи.
В іншій сковороді на середньому сильному вогні обсмажте фрикадельки, час від часу перевертаючи, поки вони не підрум’яняться з усіх боків. Проваріть фрикадельки приблизно п’ять хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути, перш ніж перенести в холодильник у закритій ємності.
Протягом тижня використовуйте карі для приготування супу з локшиною. Напередодні ввечері перед тим, як ви захочете його з’їсти, візьміть бажану порцію карі та з’єднайте з рівною кількістю курячого бульйону в каструлі на плиті. Доведіть до кипіння та додайте кілька бризок соєвого соусу. Дрібно наріжте головку бок-чой середнього розміру та додайте її.
Порада від Інформатора: подавайте з вермішеллю, м’ятою й базиліком.
Протріть яловичину кухонними рушниками, щоб видалити кров, і покладіть у велику миску. Щоб зробити маринад, змішайте решту інгредієнтів у блендері до однорідності.
Полийте нарізану яловичину маринадом і помасажуйте її руками до рівномірного покриття. Накрийте миску та поставте в холодильник на ніч або принаймні на шість годин.
Розділіть яловичину та маринад на п’ять рівних частин і зберігайте в холодильнику до тижня або в морозильній камері до трьох місяців.
Порада від Інфомратора: подавайте зі спагетті й фруктами. Наріжте цибулю, моркву, змішайте їх з залишками маринаду. Поставте сковороду на сильний вогонь, додайте м’ясо та овочі. Варіть 10 хвилин, помішуючи. Наприкінці додайте гриби з додатковою цибулею та кунжутом. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.