Три ідеальні обіди, які можна брати з собою на роботу

Сьогодні приготуємо фрикадельки, страви з квасолі й мариноване м'ясо

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ці страви зручно носити в обідньому боксі й можна зберігати в холодильнику кілька днів поспіль

Якби українці не любили борщ, якого існує понад 70 рецептів, а одне й те саме на обід – набридає. Пропонуємо вашій увазі страви, які ви, скоріше за все, ще не пробували. Готуються вони доволі просто, і їх можна з легкістю брати на обід в офіс. 

Рецепти оригінальних обідніх страв сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради!

Гарнір, заправка і салат з квасолі

Вам знадобиться:

  • Біла квасоля – 450 г.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Часник – 1 головка.
  • Лаврушка – 2-3 свіжих листочки.
  • Морква – 1 штука.
  • Петрушка – 5 стебел.
  • Цибулі-порей, селери або фенхель – до смаку.
  • Оливкова олія – 3 столові ложки.
  • Сіль – 3 столові ложки.

Три обіди, які можна брати на роботу: фрикадельки, квасоля, 1

Як готувати: 

У мисці залийте квасолю водою принаймні на 5 см. Замочіть не менше восьми годин або на ніч. Вранці злийте воду, промийте боби та додайте їх у велику каструлю. Залийте водою і додайте оливкову олію і сіль. Доведіть каструлю до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть 1,5-2 години, знімаючи піну, яка піднімається на поверхню. Квасоля готова, коли її можна легко розім’яти пальцями. Зварену квасолю залиште в бульйоні як гарнір і поставте в холодильник у закритому посуді.

Або занурювальним блендером приготуйте закуску із квасолі та її відвару. Змішайте з більшою кількістю цільних бобів, додайте оливкову олію, цедру лимона та тертий пармезан. Подавайте з хлібом.

Порада від Інформатора: маючи більше часу, приготуйте простий салат з квасолі: подрібніть червону цибулю та змішайте з ложкою діжонської гірчиці, лимонним соком, сіллю, перцем і жменею вареної квасолі. Збивайте, додаючи оливкову олію, поки не отримаєте густу заправку. Додайте заправку до цілої квасолі, нарізаного кропу та обсмажених кабачків.

Фрикадельки з карі

Вам знадобиться: 

Фрикадельки:

  • Курячий фарш – 2 склянки.
  • Яйце – 1 штука.
  • Чорний мелений перець – 1 чайна ложка.
  • Сіль – 1 столова ложка.
  • Кінза – ⅓ склянки стебел + 8 гілочок листя.
  • Цибуля, зелень – 2 пера.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Імбир – шматочок.
  • Борошно – 2 столові ложки.

Карі:

  • Ріпчаста цибуля – 1 штука.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Імбир – шматочок.
  • Чилі – 1 штука.
  • Баклажан – 1 штука.
  • Лайм – 1 штука.
  • Вода – 1 стакан.
  • Соєвий соус – 2 столові ложки.
  • Рослинна олія – третина склянки.
  • Сіль – до смаку.

Три обіди, які можна брати на роботу: фрикадельки, 1

Як готувати: 

Щоб приготувати фрикадельки, збийте яйце виделкою або віночком у великій мисці. Додайте всі інгредієнти, що залишилися, за винятком борошна, і з’єднайте. Сформуйте з суміші невеликі фрикадельки і обваляйте їх у сковороді з борошном. Відкладіть в сторону.

Приготуйте карі. У великій каструлі на середньому сильному вогні обсмажте цибулю, імбир, чилі та часник на олії до появи аромату. Натріть лайм тильною стороною ножа та додайте його в каструлю з пастою карі. Варіть, поки суміш не підрум’яниться і не прилипне до дна каструлі, потім додайте води, щоб вона розпушилася. Додайте соєвий соус і знову доведіть каструлю до кипіння. Додайте баклажани і варити 30 хвилин, періодично помішуючи.

В іншій сковороді на середньому сильному вогні обсмажте фрикадельки, час від часу перевертаючи, поки вони не підрум’яняться з усіх боків. Проваріть фрикадельки приблизно п’ять хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути, перш ніж перенести в холодильник у закритій ємності.

Протягом тижня використовуйте карі для приготування супу з локшиною. Напередодні ввечері перед тим, як ви захочете його з’їсти, візьміть бажану порцію карі та з’єднайте з рівною кількістю курячого бульйону в каструлі на плиті. Доведіть до кипіння та додайте кілька бризок соєвого соусу. Дрібно наріжте головку бок-чой середнього розміру та додайте її.

Порада від Інформатора: подавайте з вермішеллю, м’ятою й базиліком.

Мариноване м'ясо за східним рецептом

Вам знадобиться:

  • Яловичина, вирізка – 900 г.
  • Соєвий соус – 1 склянка.
  • Цукор – ¼ склянки.
  • Мед –1½ столової ложки.
  • Біле вино –¼ склянки.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Олія – 3 столові ложки.
  • Чорний перець –2 столові ложки.
  • Яблуко, груша – по 1 штуці.

Три обіди, які можна брати на роботу: фрикадельки, квасоля, 3

Як готувати: 

Протріть яловичину кухонними рушниками, щоб видалити кров, і покладіть у велику миску. Щоб зробити маринад, змішайте решту інгредієнтів у блендері до однорідності.

Полийте нарізану яловичину маринадом і помасажуйте її руками до рівномірного покриття. Накрийте миску та поставте в холодильник на ніч або принаймні на шість годин.

Розділіть яловичину та маринад на п’ять рівних частин і зберігайте в холодильнику до тижня або в морозильній камері до трьох місяців.

Порада від Інфомратора: подавайте зі спагетті й фруктами. Наріжте цибулю, моркву, змішайте їх з залишками маринаду. Поставте сковороду на сильний вогонь, додайте м’ясо та овочі. Варіть 10 хвилин, помішуючи. Наприкінці додайте гриби з додатковою цибулею та кунжутом. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube