Ктіпіті – одна з найпопулярніших грецьких намазок на багет
У 2024 році титул найкращої кухні світу здобула грецька кухня. Згідно зі свіжим рейтингом на основі понад 477 тисяч відгуків на майже 15,5 тисячі страв, цього року кухня Греції набрала 4,6 з 5 балів і стала світовим лідером. Минулого року грецька кухня мала третє місце, а позаминулого – друге.
Експерти радять скуштувати у Греції такі страви: оливкова олія, фісташки, карамельний сир, сирну саганакі та пайдакію з баранячих ніжок! Ми ж пропонуємо приготувати смачну намазку з печених перців і фети по-грецьки.
В греків є тисячі різних намазок, які подають перед основною стравою! Цей рецепт сподобається всім, готувати його просто. А щоб смакувало ща краще, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду.
Найперше слід загрилювати перець. Для цього помийте й почистіть перець, розріжте його на половинки та викладіть на деко – навіть без олії. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 С на 15 хвилин.
Почистіть та гарно смужками наріжте овочі – моркву і огірок. Дістаньте готові перці, опустіть в миску з холодною водою, зніміть шкірку ножем. Подрібніть перець і часник ножем, посоліть, додайте перець, вичавіть лимонний сік, додайте оливкову олію.
Перемеліть все у блендері. Накришіть фету до суміші, що вийшла і також перебийте масу до обнорідності. Подавайте намазку з хлібцями й овочами.
Порада від Інформатора: подавати таку намазку можна на багеті, рисових хлібцях чи крекерах. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.