Зірка готує гуляш по-сегедськи за родинним рецептом
16 травня в Чернівцях народилась українська телеведуча Марина Кухар. Вона обожнює гуляш по-сегедськи і чудово вміє його готувати. Вона розповіла, що жоден новорічно-різдвяний стіл не обходився без цієї страви. Нині Марина сама готує такий гуляш і ділиться рецептом із усіма українцями.
"Моя найулюбленіша страва досі - гуляш по-сегедськи з кнедликами. Кнедлики - це такі хлібці, приготовлені на пару, а гуляш по-сегедськи - домашні копченості, тушковані з квашеною капустою та кмином. У виконанні моєї бабусі це було дуже смачно!", - зізналася телеведуча.
Рецепт гуляша по-сегедськи сподобається усім, хто не на дієті. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
М'ясо наріжте на шматки. Цибулю обсмажте в жирі. Зніміть сковороду з вогню, посипте паприкою та трохи приглушіть водою. Покладіть м'ясо, сіль, кмин, розчавлений часник і тушкуватися разом.
Коли м'ясо хвилин через 30 буде готове наполовину, додайте капусту і гасіть все разом з м'ясом ще 30 хвилин. Наприкінці влийте добре перемішану з борошном сметану і дайте кілька хвилин настоятися. Перед подачею посипте рубаним кропом.
Порада від Інформатора: щоб гуляш по-сегедськи набув необхідного смаку, слід використовувати рожеву паприку, яка вважається "королівською". Завдяки великому відсотку червоної речовини вона надає "вогненного" вигляду квашеній капусті!