Молочний сніданок: рисова каша з яблуками
Здоровий сніданок обов'язково повинен містити фрукти і молочні продукти
Здоровий сніданок обов'язково повинен містити фрукти і молочні продукти
Однією з найкорисніших страв на сніданок є каша, адже це важливий елемент збалансованого і здорового харчування, джерело повільних вуглеводів, які дають відчуття насичення на довгий час. Згідно з дослідженнями, особливою популярністю користуються молочні каші, які на сніданок обирають приблизно 45% українців. Рисова молочна каша з додаванням фруктів - це дуже смачно і поживно. До речі, рис має у складі вітаміни, які покращують розумову діяльність — тіамін, піридоксин, рибофлавін і ніацин. Рисова каша нормалізує сон та зміцнює нервову систему. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою Інформатор приготував корисну пораду.
Вам знадобиться:
- Склянка рису
- молоко - ½ склянки;
- яблуко — 1 шт.;
- цукор;
- сіль.
Як готувати
Для початку рис переберіть і ретельно промийте його водою. Залийте його в каструлі і покладіть цукор з дрібкою солі. Варіть кашу 15-20 хвилин, а потім, коли крупа вбере всю рідину, налийте в каструлю гаряче молоко. Яблуко нарізати шматочками середнього розміру і кладеться до каші. Продовжуйте варити ще 5-10 хвилин. Після цього добре перемішайте кашу, зніміть з плити і покладіть шматочок масла. Залиште ненадовго настоятися і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: Найкраще для каш підходять круглозерні крохмальні сорти не оброблені парою або Рис у вигляді пластівців, вони дозволяють отримати правильну в'язку готову консистенцію каші. До того ж при варінні каші з рисових пластівців не потрібно витрачати багато часу на приготування.
Раніше Інформатор писав:
- Готуємо сніданок: тости з яйцем-пашот
- Десерт на сніданок: сандей-баноффі
- Сніданок по-селянськи: картопля, ковбаса, яйця і молоко
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.