Страва, яка приманює удачу в Китайський Новий рік

Рецепт пасти з вершками й грибами сподобається всім

Рецепт, їжа, продукти, харчування, східна кухня, свято, корисні поради, лайфхак, місо, паста
Китайська грибна паста — це страва в стилі умамі, з вершково-грибним смаком

29 січня 2025 року настав Китайський Новий рік. Свято триватиме 15 днів. Китайський Новий рік відзначають з розмахом: вулиці та домівки прикрашають червоними ліхтариками, проводять свято феєрверків та готують смачні страви і закуски. Китайці часто готують пасту з місо. Гриби у китайській кухні символізують благословення та фортуну. Саме тому їх подають на святковий стіл. Приготуємо і ми цю смакоту за східним рецептом – для розширення власної карти кулінарних смаків. Купити соєву пасту місо можна в українських супермаркетах чи у мережі, всього за 50 гривень. 

Рецепт пасти з вершками й грибами сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду. 

Грибна паста з місо й часником

Вам знадобиться:

  • Гриби – 500 г.
  • Спагеті – 500 г.
  • Олія соняшникова рафінована – до смаку.
  • Масло вершкове 73% – 5 столових ложок.
  • Сіль – до смаку.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Паста місо – 4 столові ложки.
  • Молоко 3,2% – ½ стакана.
  • Вода – 1 ½ стакани.
  • Грецький йогурт – ¼ стакана.
  • Сир парміджано – ½ стакана.
  • Зелена цибуля – для посипання.
Ця ароматна паста сподобається всім членам родини!
Ця ароматна паста сподобається всім членам родини!

Як готувати: 

Наповніть велику каструлю 3 літрами води для варіння макаронів і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, щедро посоліть і відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці до стану аль денте, але не більше 1 хвилини.

Окремо розігрійте каструлю з товстим дном на середньому вогні, щоб обсмажити гриби. Не соліть їх до кінця, щоб уникнути витягування вологи. До кожної порції грибів додайте невелику кількість олії разом з одним шматочком вершкового масла. Посоліть і відставте в сторону. 

Зменшіть вогонь до мінімуму. Додайте останні 2 шматочки вершкового масла та подрібнений часник. Обсмажуйте кілька секунд, щоб часник став золотистим, але швидко, щоб не спалити його. Додайте місо-пасту та молоко. Добре збийте. Зачерпніть ½ склянки води з каструлі для макаронів і додайте до місо-молочної суміші. Збивайте. Додайте відкладені гриби.

Тушкуйте на дуже повільному вогні, щоб гриби розварилися. На цей час макарони вже повинні бути готові. Додайте ще півсклянки макаронної води, грецький йогурт і тертий сир.

Ретельно перемішайте, щоб покрити макарони. Готуйте ще одну хвилину, щоб соус ввібрав рідину і трохи загус. Якщо потрібно, додайте ще трохи води для пасти, щоб відрегулювати консистенцію. 

Порада від Інформатора: подавайте негайно, посипте зверху зеленою цибулею і смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube