Рецепт пасти з вершками й грибами сподобається всім
29 січня 2025 року настав Китайський Новий рік. Свято триватиме 15 днів. Китайський Новий рік відзначають з розмахом: вулиці та домівки прикрашають червоними ліхтариками, проводять свято феєрверків та готують смачні страви і закуски. Китайці часто готують пасту з місо. Гриби у китайській кухні символізують благословення та фортуну. Саме тому їх подають на святковий стіл. Приготуємо і ми цю смакоту за східним рецептом – для розширення власної карти кулінарних смаків. Купити соєву пасту місо можна в українських супермаркетах чи у мережі, всього за 50 гривень.
Рецепт пасти з вершками й грибами сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду.
Наповніть велику каструлю 3 літрами води для варіння макаронів і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, щедро посоліть і відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці до стану аль денте, але не більше 1 хвилини.
Окремо розігрійте каструлю з товстим дном на середньому вогні, щоб обсмажити гриби. Не соліть їх до кінця, щоб уникнути витягування вологи. До кожної порції грибів додайте невелику кількість олії разом з одним шматочком вершкового масла. Посоліть і відставте в сторону.
Зменшіть вогонь до мінімуму. Додайте останні 2 шматочки вершкового масла та подрібнений часник. Обсмажуйте кілька секунд, щоб часник став золотистим, але швидко, щоб не спалити його. Додайте місо-пасту та молоко. Добре збийте. Зачерпніть ½ склянки води з каструлі для макаронів і додайте до місо-молочної суміші. Збивайте. Додайте відкладені гриби.
Тушкуйте на дуже повільному вогні, щоб гриби розварилися. На цей час макарони вже повинні бути готові. Додайте ще півсклянки макаронної води, грецький йогурт і тертий сир.
Ретельно перемішайте, щоб покрити макарони. Готуйте ще одну хвилину, щоб соус ввібрав рідину і трохи загус. Якщо потрібно, додайте ще трохи води для пасти, щоб відрегулювати консистенцію.
Порада від Інформатора: подавайте негайно, посипте зверху зеленою цибулею і смачного!