Шеф-кухар Євген Клопотенко переконаний, що квіти - це чудова закуска
Популярний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко переконаний, що квіти - це чудова закуска, що додасть стравам пікантності. Він робить аджику з кульбаб, додає тюльпани в салат та маринує магнолію. Але про все по порядку. Загалом квіти готують парою способів, або заливають гарячою водою з оцтом і цукром, або смажать в олії.
Рецепти закусок з квітів сподобаються всім українцям. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
По-перше, як стверджує Євген Клопотенко, з вивченої ним літератури виходить, що кульбаби їсти можна, і це геть нешкідливо. Далі кухар звертає увагу на те, чи розпустилася квітка кульбаби. Ті, що більше схожі на бутони - саме підійдуть, їх треба обірвати та промити. А далі залити сумішшю окропу, оцту та цукру, аби вони замаринувалися. Такі кульбаби можна їсти окремо чи додавати у салат.
Для аджики з кульбаб краще підійдуть квіти, що розпустилися. Їх слід обірвати зі стебел, промити. Посолити (дрібка солі), додати оцту (1 чайна ложка) залити холодною водою (1 склянка), далі проварити з цукром (1 столова ложка). Наприкінці додати чилі (пів чайної ложки) - заради гостроти. Це дуже ароматна закуска, переконує Євген Клопотенко. За його словами, так само можна приготувати чорнобривці, і в мережі є безліч подібних рецептів.
Квіти магнолії у невеликій кількості - нетоксичні. Магнолію можна фарширувати з сиром і запікати. Але набагато швидше - квіти замаринувати. Обберіть квіти, промийте, покладіть у посуд. Воду проваріть із оцтом (1 частина), сіллю (2 пучки) та водою (10 частини). Залийте квіти цим окропом.
Квіти яблук та абрикос можна залити тим самим розсолом, додати імбир та часник. Вийде чудовий соус до ранкової яєчні, переконаний Клопотенко.
Якщо квіти залити маринадом з цукром, то можна отримати квітковий концентрат для лимонаду. Розводячи його потім мінеральною водою, ви отримаєте лимонад, каже Євген Клопотенко.
Візміть квітучу гілочку бузку, помийте та засипте цукром. Додайте воду та відваріть, щоб отримати бузковий сироп. Коли вода закипіла та цукор розтанув, відставте каструлю на ніч. Використовуйте тільки квіти!
На пательню додайте масла та гілочку бузку. Присипте перцем чилі, додайте сік лимона та сіль. Подавайте смажений бузок до м'яса - це додасть йому гіркуватий відтінок смаку, каже шеф-кухар.
Зробіть маринад з 50 г оцту, 100 г цукру та 500 мл води. Залийте квіти, дайте постояти, а тоді додавайте в улюблені салати. Додавайте не більше двох квіток до їстівної страви за раз. Смачного!