Салат-трансформер - кожен день різний, але завжди корисний

Зберіть основні інгредієнти, а потім виберіть заправку

Рецепт, їжа, салат, харчування, продукти, корисні поради, лайфхак
У вас вийде здоровий, ситний та смачний салат!

Інколи трапляється так, що навіть смак улюбленого салату набридає. Тому класно, коли можна видозмінити його, але зовсім трішечки, - аби це все ще залишався той самий улюблений салат! Саму такий варіант салату ми вам сьогодні і запропонуємо.

Рецепт салату, в якому можна зоразу обирати інші складові, сподобається всім українцям, які тримають фітнес-форму. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду. 

Салат-трансформер

Вам знадобиться:

Основні інгредієнти:

  • Зелень - крес-салат, рукола, шпинат, броколі, листя буряка, кріп, петрушка, зелена цибуля (двох, трьох складових достатньо).
  • Білок - тофу, яйце, курка, риба, яловичина (оберіть щось одне).
  • Боби - квасоля або сочевиця.
  • Овочі 1 - морква, огірок, помідор, перець, кукурудза (оберіть два інгредієнти).
  • Овочі 2 - артишок, оливки, цвітна капуста, пекінська капуста, авокадо (оберіть два інгредієнти). 
  • Горіхи чи насіння - жменя. 
В можете обрати класичні чи більш екзотичні інгредієнти салату - і змінювати смак щодня, під власний настрій чи обставини!
Ви можете обрати класичні чи більш екзотичні інгредієнти салату - і змінювати смак щодня, під власний настрій чи обставини!

Варіант заправки - середземноморська заправка:

  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Соєвий соус - 1 столова ложка.
  • Бальзамічний оцет - 1 столова ложка.
  • Яблучний оцет - 1 столова ложка.
  • Цільнозернова гірчиця - 1 столова ложка.
  • Мед - 1 столова ложка.
  • Лимон - сік і цедра 1/2 штуки.

Варіант заправки - французька заправка:

  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Яблучний оцет - 1 столова ложка.
  • Діжонська гірчиця - 1 столова ложка.
  • Мед - 1 столова ложка.

Варіант заправки - часник та каперси:

  • Каперси - 4 столові ложки.
  • Часник - 1 зубчик (натріть).
  • Мед - 1 чайна ложка.
  • Орегано - 1 чайна ложка.
  • Лимон - сік 1/2 штуки.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.

Як готувати: 

Помістіть усі інгредієнти для заправки в чисту банку для варення, щільно закривши кришкою, та струсіть, щоб поєднати. Наріжте овочі, зберіть їх та полийте заправкою зверху.

Порада від Інфомратора: ви завжди можете поекспериментувати і додати до цього салату свої улюблені інгредієнти, наприклад, редиску!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube