Смачна закуска з бобових та пасти тахіні, яку оцінять не тільки вегетаріанці
Хумус зараз дуже популярний, завдяки своєму смаку, користі та універсальності, особливо серед вегетаріанців. На прилавках магазинів можна зустріти безліч варіантів цієї закуски, але можна її приготувати і вдома, рецепт дуже простий, як і інгредієнти. Вподобав цю популярну страву і канадський кіноактор Раян Ґослінг.
Він відомий за ролями в таких фільмах, як "Ла-Ла Ленд", "Барбі", "Драйв", "Той, хто біжить по лезу 2049", "Щоденник пам'яті", "Перша людина" та "Каскадер". Раян вважається одним із талановитіших акторів свого покоління. Він відрізняється вмінням перевтілюватися в різних персонажів, від драматичних до комедійних та музичних ролей.
Але зірковий актор обізнаний не тільки в тому, як ідеально перевтілитись в того чи іншого персонажа, він знається і на кухні та приготуванні страв. Наприклад, Раян в інтерв'ю розповів секрет приготування ідеального хумуса. За його словами, щоб закуска вийшла максимально ніжною і кремовою, замість води треба додавати лід. Тож давайте спробуємо, наскільки смачнішим буде такий хумус. Тим паче, що рецепт доволі простий.

У чашу кухонного блендера видавіть сік одного лимона та викладіть тахіні. Збийте до однорідності. Додайте оливкову олію, подрібнений часник, кмин, сіль. Збивайте ще протягом 30 секунд. Додайте нут та продовжуйте збивати, щоб вийшла ніжна однорідна маса.
Якщо хумус вийшов дуже густим, то додайте воду і збийте поки його структура не стане повітряною та гладкою. Подавайте з крапелькою оливкової олії, посипавши зверху паприкою, сумахом або заатаром.
Поради від Інформатора: Щоб покращити смак хумуса можна додати до нього смажені кедрові горішки, оливки, подрібнений смажений перець або свіжі трави (петрушка, кінза). Також можна його змішати з пюре авокадо.