Леонардо Ді Капріо вибрав найкращу страву Сальводора: це офігенно

Тонке тісто майже нейтрального смаку дозволяє насолодитись начинкою та не набрати вагу

Рецепт
Традиційним додатком до пупусів є салат с капусти

Оскароносний американський актор та режисер Леонардо Ді Капріо 11 листопада відзначає свій 51-й день народження. Ді Капріо відомий ролями у таких фільмах як "Титанік", "Відступники", "Початок", "Виживший" і багатьох інших. Він є лауреатом численних нагород, зокрема, "Оскара", "Золотого глобуса" та "Срібного ведмедя". Його спосіб життя та харчування мають певну специфіку. Актор дотримується органічного раціону, який виключає червоне м'ясо, натомість зосереджується на рибі та морепродуктах. Крім того, він надає перевагу мексиканській, італійській та стравам з кухні Сальвадору.

Сальвадорська кухня дуже різноманітна, оскільки поєднує традиції іспанської кухні та народні рецепти корінних племен. Її основа – прості, доступні інгредієнти, такі як кукурудза, боби та рис. Популярною стравою є пупуса – коржик з кукурудзяного борошна з різними начинками. Зазвичай їх подають із салатом з квашеної капусти і томатним соусом, і їдять руками. Попри таку простоту пупуси вподобав навіть секс-символ та легенда Голлівуду Леонардо Ді Капріо.

Леонардо Ді Капріо 1
Пупуси мають неймовірне поєднання смаків.

Вам знадобиться:

Для куртидо:

  • капуста – 1/2 качана
  • морква – 1 шт.
  • орегано – 1 ст.л.
  • гаряча вода – 1 склянка
  • яблучний оцет – 1 склянка
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.

Для пупуса:

  • кукурудзяне борошно – 3 чашки
  • сіль – 2 ч.л.
  • холодна вода – 2,5 склянки

Для начинки:

  • моцарела – 2 склянки
  • маринований перець халапеньо – 1/2 склянки
  • гарбуз – 1/2 склянки

Як готувати:

Нашинкуйте капусту та натріть моркву на середній терці, перекладіть у миску. У окремій ємності змішайте гарячу воду, оцет, сіль і цукор та влийте до капусти. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою, поставте у холодильник на 4 години, а краще на добу

Переходьте до приготування пупуса. У великій мисці змішайте кукурудзяне борошно і сіль, влийте воду, замісіть тісто. Воно має вийти дуже м'яким. Розділіть його на кульки. Щоб воно не прилипало до рук, змочуйте їх сумішшю води і олії. 

Зробіть начинку. Змішайте натерту моцарелу чи інший сир та нарізаний кубиками перець халапеньо. Запечіть гарбуз і також додайте. Перемішайте. Кульки тіста розплескайте та викладіть по одній чайній ложці начинки. Закрийте її тістом, щоб вся начинка опинилась в середині і знову розплескайте. 

Розігрійте пательню і обсмажте пупуси додавши трохи масла по 4-6 хвилин з кожного боку. Подавайте з куртидо, сальсою та шматочками лайма.

Поради від Інформатора: з начинкою для пупусів звісно можна експерементувати. Це може бути тушене м'ясо чи овочі, пюре з квасолі, або просто сир з зеленню. Використовуйте якісний сир, який добре плавиться.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити