Три ситні страви, які навесні врятують шлунок

Клітковина - ключ до здоров'я кишечника

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, дієта, кухня
Всі страви дуже смачні й по-весняному легкі!

Весна, попри тепло й розквітання всього живого, ще є часом загострення хронічних хвороб, тому варто подбати про свій шлунково-кишковий тракт. Рецепти дієтичних страв сподобаються всім українцям, які слідкують за власним здоров'ям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.

Клітковина - ключ до здоров'я кишечника, оскільки вона уповільнює травлення, даючи нашим кишковим бактеріям час правильно розщеплювати їжу. Вона також діє як кишковий сажотрус, змушуючи все рухатися, запобігаючи закрепам.

Вживання різноманітної їжі, особливо рослинної, є ще однією особливістю дієти, сприятливої для кишечника. Для живлення різних бактерій у кишечнику потрібен різноманітний набір поживних речовин, що призводить до багатшого й міцнішого мікробіому.

Дієтичний суп

Вам знадобиться:

  • Цибуля - 1 штука.
  • Цибуля-порей - 1 стебло.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Спаржа - 125 г.
  • Кабачок - 1 штука.
  • Овочевий бульйон - 800 мл.
  • Біла сочевиця - 100 г.
  • Лимон - 1 штука.
Три страви від дієтолога, які врятують ваш шлунок 1
Розмішайте ложку грецького йогурту, сметани чи кефіру в тарілці перед їжею, щоб отримати ще більше користі для кишечника.

Як готувати:

Дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей. Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте олію, потім додайте цибулю й цибулю-порей і злегка обсмажте. Поки ви подрібнюєте спаржу і кабачок, а потім додайте їх на сковороду.

Змішати всі овочі й обсмажте ще 2-3 хвилини. Тепер додайте бульйон і відварену сочевицю, добре перемішайте і щедро приправте сіллю й перцем. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і кип’ятіть 20 ще хвилин.

Порада від Інформатора: нарешті додайте лимонний сік, добре перемішайте та спробуйте. Додайте більше солі та перцю, якщо потрібно, перед подачею.

Дієтичний омлет

Вам знадобиться:

  • Яйця - 2 штуки.
  • Кунжутна або будь-яка рослинна олія - 1 чайна ложка.
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука.
  • Кімчі або звичайна квашена капуста - 2 столові ложки.
  • Сіль і перець - до смаку.
Три страви від дієтолога, які врятують ваш шлунок 2
В цьому випадку кімчі додається НЕ на сковороду, щоб зберегти всі чудові пробіотики.

Як готувати:

Збийте яйця в мисці. Злегка розігрійте кунжутну олію у великій сковороді. Додайте яйця і перемішайте, щоб покрити дно сковорідки.

Додайте ріпчасту цибулю та приправте сіллю й перцем. Готуйте 3-4 хвилини, потім переверніть і закінчіть з іншого боку близько хвилини.

Порада від Інформатора: покладіть кімчі чи квашену капусту зверху та з’їжте негайно. Смачного!

Дієтичний салат

Вам знадобиться:

  • Морква - 1 штука.
  • Кабачок - 1 штука. 
  • Огірок - ½ штуки.
  • Червоний перець - 1 штука.

Для заправки:

  • Соєвий соус - 2 чайні ложки.
  • Мед - 1 чайна ложка.
  • Лимон - половинка (1 столова ложка).
  • Кунжутна паста - 1 столова ложка.
  • Арахісове масло - 1 столова ложка.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Імбир свіжий, натерти - 2 см.
Три страви від дієтолога, які врятують ваш шлунок 3
Огірки, моркву та кабачок для цього салату треба нарізати тонкими слайсами.

Як готувати:

Підготуйте овочі та викладіть їх у красиву миску. Помістіть усі інгредієнти для заправки в невелику миску і добре перемішайте, щоб з’єднати. Полийте овочі заправкою та перемішайте.

Порада від Інформатора: посипте подрібненим арахісом і листям коріандру та подавайте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube