Клітковина - ключ до здоров'я кишечника
Весна, попри тепло й розквітання всього живого, ще є часом загострення хронічних хвороб, тому варто подбати про свій шлунково-кишковий тракт. Рецепти дієтичних страв сподобаються всім українцям, які слідкують за власним здоров'ям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Клітковина - ключ до здоров'я кишечника, оскільки вона уповільнює травлення, даючи нашим кишковим бактеріям час правильно розщеплювати їжу. Вона також діє як кишковий сажотрус, змушуючи все рухатися, запобігаючи закрепам.
Вживання різноманітної їжі, особливо рослинної, є ще однією особливістю дієти, сприятливої для кишечника. Для живлення різних бактерій у кишечнику потрібен різноманітний набір поживних речовин, що призводить до багатшого й міцнішого мікробіому.
Дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей. Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте олію, потім додайте цибулю й цибулю-порей і злегка обсмажте. Поки ви подрібнюєте спаржу і кабачок, а потім додайте їх на сковороду.
Змішати всі овочі й обсмажте ще 2-3 хвилини. Тепер додайте бульйон і відварену сочевицю, добре перемішайте і щедро приправте сіллю й перцем. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і кип’ятіть 20 ще хвилин.
Порада від Інформатора: нарешті додайте лимонний сік, добре перемішайте та спробуйте. Додайте більше солі та перцю, якщо потрібно, перед подачею.
Збийте яйця в мисці. Злегка розігрійте кунжутну олію у великій сковороді. Додайте яйця і перемішайте, щоб покрити дно сковорідки.
Додайте ріпчасту цибулю та приправте сіллю й перцем. Готуйте 3-4 хвилини, потім переверніть і закінчіть з іншого боку близько хвилини.
Порада від Інформатора: покладіть кімчі чи квашену капусту зверху та з’їжте негайно. Смачного!
Для заправки:
Підготуйте овочі та викладіть їх у красиву миску. Помістіть усі інгредієнти для заправки в невелику миску і добре перемішайте, щоб з’єднати. Полийте овочі заправкою та перемішайте.
Порада від Інформатора: посипте подрібненим арахісом і листям коріандру та подавайте.