Пікантні огірки відмінно поєднуються з ніжним м'ясом курки
Азійська кухня дуже різноманітна та багата на смаки. Саме тому її страви набули широкої популярності по всьому світу. Окрім локшини, ролів, місо-супа, качки по-пекінськи, кімчі, у багатьох країнах і в Україні теж популярні биті огірки. Їх можна вживати як самостійну закуску, так і додавати до салатів.
Огірки для цієї страви не ріжуть ножем, а відбивають кухонним молотком. Таким чином їх роблять більш пористими, щоб краще вбирали маринад. Саме він надає їм пікантності. Такі огірки відмінно поєднуються з м'ясом та рибою, а ще грибами та морквою, баклажанами та іншими овочами. Один із варіантів салату з битими огірками пропонуємо приготувати прямо зараз.
Відваріть курку і розділіть її на невеликі шматки. Якщо подобається щось більш лаконічне, то подрібніть ножем на середнього розміру кубики. Перекладіть у миску і беріться за приготування заправки. Змішайте тахіні, масло чилі, світлий соус соєвий та китайський чорний оцет. Якщо соус вийшов вже надто густий, то додайте трохи води. Після того, як ретельно перемішаєте, відставте в сторону.
Тепер переходьте до інших інгредієнтів. Візьміть великий огірок або кілька менших і гарно відбийте їх кухоним молотком чи качалкою. Потім нарізаєте на невеликі шматочки. Також подрібніть зелену цибулю та салат ромен. Розпочинайте збірку салату.
Візьміть миску з м'ясом і додайте до нього огірки, зелень, спеції та заправку. Все ретельно перемішайте. Смачного!
Порада від Інформатора: у якості заправки можна використовувати кунжутну олію та бальзамічний соус. Для того, щоб огірки були більш пікантними їх можна замаринувати, а тільки потім додавати до страви. Для цього вам знадобиться сіль, цукор, соєвий соус, оцет, часник та перець чилі.