Пекельний Гордон Рамзі за 10 хвилин приготував ідеальну вечерю під пивко

Завдяки карамелізованій цибулі і соусам страва виходить по-ресторанному смачною

Рецепт
Рамзі відомий своєю суворістю та вимогливістю.

Британський ведучий шоу "Пекельна кухня", шеф-кухар Гордон Рамзі, ресторани якого удостоєні 16 зірок Мішлен, 8 листопада відзначає день народження. Йому виповнилось 59 років. Ресторатор має крутий норов і ніколи не мовчить, коли йому не подобається страва. Він дуже прискіпливий як до себе, так і до інших кухарів. Ймовірно тому його ресторани настільки популярні та мають таке визнання серед експертів. 

Фірмовий ресторан Restaurant Gordon Ramsay, що знаходиться в Лондоні, взагалі має три зірки Мішлен. Це дуже велика рідкість серед закладів. Рамзі Гордон має власний список страв, які вважає найгіршими. Серед них – м'ясо у фритюрі, піца з ананасом, суп з акулячих плавників, шоколад з беконом. Натомість відомий шеф-кухар завжди просуває звичні страви, приготовані цікавим способом та з великою кількістю спецій і соусів. Наприклад, пюре, якому Рамзі завжди надає незвичного смаку. На приготування страви у шеф-кухаря пішло всього десять хвилин.

Бангерс та пюре від Гордона Рамзі

Смачна страва до обіду
Смачна страва на обід або вечерю.

Вам знадобиться:

  • свинячі ковбаски – 3 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • розмарин – 2 гілочки
  • цукор – 1 ч.л.
  • яловичий бульйон – 4 ст.л.
  • оливкова олія
  • вершкове масло
  • вустерширський соус – 2 ч.л.
  • бальзамічний оцет – 3 ст.л.
  • зерниста гірчиця – 1 ст.л.
  • копчена сіль

Як готувати:

Почистіть та розріжте на кілька шматків картоплю. Поставте варитись. Тим часом розігрійте сковороду, змастіть оливковою олією і викладіть сосиски. Проткніть їм шкірку у кількох місцях коктельною паличкою, щоб вона не лопнула. Подрібніть часник і додайте його на сковороду, а ще гілочки розмарину. Потім ще додайте вершкове масло і коли воно розтопиться, поставте у попередньо розігріту до 160 градусів духовку. 

Візьміть іншу пательню, налийте оливкову олію, викладіть дрібно нарізану цибулю. Обсмажте до золотистого кольору, додайте цукор, сіль та вершкове масло, а потім бальзамічний оцет і вустерширський соус. Перемішайте та лишіть на кілька хвилин. Потім влийте бульйон, доведіть до кипіння, тушіть поки рідина частково не випарується.

З відвареної картоплі зробіть пюре. Додайте трохи оливкової олії, копченої солі, гірчиці, зеленої цибулі. Перемішайте. Подавайте на великій тарілці, виклавши спочатку картоплю і поливши її цибулевою сумішшю, а потім сосиски.

Поради від Інформатора: щоб пюре вийшло ніжним, до нього можна додати вершки або сир (чеддер або пармезан). Разом з сосисками можна запекти часник, а потім вичавити ароматну м'якоть до пюре чи цибулі. А ще у якості гарніра підійде зелений горошок.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити