Незвичайні рецепти салатів - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних салатів до новорічного столу сподобаються усім прихильникам гарної та смачної, святкової їжі! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Для прикраси салату:
Для початку варимо рис. На 1 склянку рису, кип'ятимо приблизно 2 склянки води, можна трохи більше. Обов'язково солимо (невелику щіпку). Варимо рис, хвилин 15 - стежте за тим, щоб зерна не перетворилися на кашу, маса повинна бути розсипчаста. Зайву воду можна злити. Тепер рис можна залишити остигати. Далі нам потрібно зварити яйця. І тільки після всіх цих процедур, ми можемо почати готувати салат.
Нарізаємо продукти. Також білок і жовток яєць нам потрібно відокремити один від одного. Акуратно розрізаємо яйце навпіл, і відкладаємо жовток і білок в різні сторони. Тремо на тертушці. Ну і щоб не відкладати в довгий ящик - спочатку жовток подрібнюють (можна ножем) - відкладаємо його в окремий посуд, а потім тремо на крупній тертці білок.
Слідом за яйцем, нам необхідно натерти сир. Можна скористатися крупно теркою, але краще терти на дрібній. Особливої різниці немає. Ну і нарешті переходимо до крабових паличок. Їх можна різати крупно, можна дрібно. Нарізаємо їх досить великими шматочками - їх все одно не видно, а виходить смачніше.
Останній етап - "ліпимо" сніговика. Тепер починається найцікавіше в приготуванні цієї страви. Для початку у формі сніговика викладаємо на піднос або велике блюдо відварений рис (залиште 3 столові ложки, він нам ще знадобиться). Потім змащуємо невеликою кількістю майонезу і зверху викладаємо крабові палички, рівномірно по всій поверхні сніговика. Не забудьте після цього знову помазати його майонезом.
Наступним шаром у нас буде подрібнений жовток. Після цього чистимо часник, перемішуємо його з невеликою кількістю майонезу (приблизно столова ложка) і наносимо зверху жовтка.
Далі нам потрібно зробити нашому герою ручки і ніжки! Беремо плавлений сирок і перемішуємо його з рештою рису і заправляємо майонезом (приблизно 1 чайна ложка). З отриманої суміші, робимо ручки і ніжки сніговикові і потім повністю посипаємо його натертим білком яйця. Подавати на стіл салат можна і так, але все ж радимо його прикрасити! З чорносливу виріжемо очі і бровки, з моркви - ніс, з хліба - шапочку, а з крабової палички зробимо ротик і шарфик. Гілочка ж кропу буде замість ялинки!
Порада від Інформатора: моркву можна використовувати як варену, так і сиру, а от замість кропу можна використовувати будь-яку іншу зелень - наприклад, петрушку. Однак кріп більше схожий з ялинкою!
Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату. Філе індички зваріть до готовності в підсоленій воді. М’ясо остудіть, наріжте невеликими кубиками. Підготуйте плоску тарілку овальної форми для формування салату. Нижнім шаром викладіть м’ясну нарізку у вигляді трикутника. В процесі розкладки всіх компонентів ви зможете скоригувати необхідну вам форму. Змастіть індичку майонезом.
Моркву по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі екземпляри розріжте на кілька частин. Моркву викладіть зверху на курку, зробіть сітку з майонезу. Яйця заздалегідь відваріть круто, очистіть, натріть на грубій терці, покладіть зверху на моркву, також змастіть майонезом.
З яблука зчистіть шкірку, видаліть насіння і прожилки. Вибирайте зелені яблука кисло-солодкого смаку. М’якоть яблука натріть на грубій терці, викладіть наступним шаром, змастіть майонезом.
Сир натріть на дрібній чи середній тертці, стружкою присипте яблука. Цей шар майонезом можна не змащувати. Ківі очистіть, м’якоть наріжте тонкими слайсами, викладіть зверху на сир внахльост один шар на інший. Бічні частини салату також покрийте часточками ківі. Руками надайте салату рівну форму трикутника, щоб він нагадував ялинку.
Салат відправте в холодильник на 1 годину для просочення шарів. Щоб верхній шар не обвітрився, салат покрийте харчовою плівкою. Перед подачею викладіть свіжу петрушку біля підніжжя салату, зверху прикрасьте журавлиною або червоною смородиною, зернами граната.
Відваріть або запечіть буряк у неочищеному вигляді. Щоб перевірити готовність, проколіть його гострим ножем. Якщо ніж входить легко, буряк готовий. Руколу, салат маш або листя шпинату промийте і просушить. Буряк остудіть, очистіть від шкірки.
З відвареного буряка потрібно вирізати кульки. Це краще зробити за допомогою спеціального ножа-ложки (ложки-шато), який зазвичай використовують для вирізання кульок з фруктів. Або можна це зробити спеціальною ложкою для морозива.
На блюдо по колу викладіть листя салату. Зверху викладіть кульки з буряка. Сир фета наріжте кубиками та викладіть на листя салату. Посипте все волоськими горіхами. Їх також можна трохи обсмажити на сухій сковороді, щоб надати хрумкості. Полийте всі інгредієнти майонезом.
Порада від Інформатора: подавати салат на стіл можна одразу. Головне, викласти салат так, щоб він нагадував декоративний віночок, яким прикрашають оселю на Різдво. Зробити це особливо просто, якщо посередині тарілки поставити перевернуту склянку. Буряки можна не відварювати, а запікати. Загорніть їх у фольгу та випікайте півтори години за температури 180 градусів. Смачного!
Оселедець очистити від кісток і дрібно нарізати. Цибулю дрібно нарізати і обшпарити окропом. Відварену картоплю дрібно покришити. Яблуко очистити від шкірки і видалити серцевину, нарізати соломкою. Половину твердого сиру нарізати соломкою, решту дрібно натерти. Невеликий шматочок залишити для прикраси.
Яйця відварити, відокремити білки від жовтків. Білки натерти і підфарбувати блакитною харчовою фарбою. На тарілці намалювати контур снігуроньки і по ньому викласти салат шарами в послідовності:
Кожен шар трохи поперчити і змастити майонезом. Тепер прикрасити салат. Підфарбованими білками викласти шубку і корону снігуроньки, біле хутро - це тертий сир. Хутро зробити з натертого сиру, очі - з маслини, а рот - з перцю. Косу заплести з прикопченого сиру.
Для прикрас:
Тісто розділіть на 5 частин, розкатайте і випечіть в духовці. Відваріть філе курки та моркву. Філе порвіть доволі дрібно, моркву натріть на дрібну тертушку. Окремо підсмажте на пательні цибулю та печериці.
Далі змішайте майонез та сметану, по півсклянки. Змастіть цією сумішшю перший корж. На нього викладіть м'ясо, поперчіть на накрийте ще одним змащеним сметаною та майонезом коржем, намазкою до м'яса.
Знову промажте корж майонезом та сметаною і викладіть сюди шар грибів з цибулею. Так само накрийте змащеним з обидвох боків коржем і на нього зверху насипайте шар моркви й петрушки, поперчіть. Найвищим шаром ляже сир. Притрусіть його крихтою з тіста та прикрасьте квітами з шинки, свіжим огірочком та томатами черрі.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.