Індійські роті підійдуть для тих, хто не вживає дріжджовий хліб, але полюбляє бутерброди
Хліб займає центральне місце у багатьох кухнях, оскільки є стародавнім продуктом харчування, символом достатку і життя в різних культурах. Його вживали в їжу ще стародавні народи (шумери, єгиптяни, ассирійці), що свідчить про давню історію і значущість хліба. Сьогодні існує велика різноманітність хліба й хлібних виробів, які відображає культурні особливості різних країн.
В Україні і багатьох країн Європи найпопулярнішим є пшеничний хліб. А важливою частиною вірменської, перської та мексиканської кухні є лаваш. В Індії поширені роті – прісні коржики з цільнозернового пшеничного борошна, схожі на тонкий лаваш. Їх їдять, відриваючи шматочки і зачерпуючи ними соуси або інші страви, а також роблять з ними бутерброди та закуски.
Рецепт приготування індійських роті простий та займає небагато часу. Кількість інгредієнтів теж невелика. Тож давайте спробуємо. Тим паче, що вони є корисною альтернативою хліба.

Візьміть велику миску і всипте у неї муку та сіль. Розмішайте та зробіть невелику лунку посередині, влийте в неї олію і воду. Починайте поступово замішувати тісто. Воно має вийти твердим та трохи липким, не сухим. Викладіть його на стіл та вимішуйте його близько 10 хвилин. Після цього лишіть тісто на 30-40 хвилин, щоб відпочило, накривши полотенцем.
Розділіть тісто на вісім частин. Візьміть два листа пергаменту, покладіть між ними одну частину тіста і розкочуйте корж. Поставте на вогонь пательню та обсмажте на ній роті з двох боків, без додавання олії. На коржі мають з'явитись маленькі коричневі цяточки. Розтопіть вершкове масло і після випікання кожен роті змастіть ним. Подавайте гарячими з різними соусами та намазками.
Поради від Інформатора: використовуйте теплу воду для замішування, вона допомагає створити м'яке та еластичне тісто. Олію можна замінити на розтоплене вершкове масло, або зробити суміш 50/50. Для аромату можна додати в тісто подрібнену свіжу зелень або спеції (зіра, коріандр, пажитник).