Буддисти знайшли млинцям заміну і підкорили світ

Індійські роті підійдуть для тих, хто не вживає дріжджовий хліб, але полюбляє бутерброди

Рецепт
Мінімум інгредієнтів – максимум смаку

Хліб займає центральне місце у багатьох кухнях, оскільки є стародавнім продуктом харчування, символом достатку і життя в різних культурах. Його вживали в їжу ще стародавні народи (шумери, єгиптяни, ассирійці), що свідчить про давню історію і значущість хліба. Сьогодні існує велика різноманітність хліба й хлібних виробів, які відображає культурні особливості різних країн.

В Україні і багатьох країн Європи найпопулярнішим є пшеничний хліб. А важливою частиною вірменської, перської та мексиканської кухні є лаваш. В Індії поширені роті – прісні коржики з цільнозернового пшеничного борошна, схожі на тонкий лаваш. Їх їдять, відриваючи шматочки і зачерпуючи ними соуси або інші страви, а також роблять з ними бутерброди та закуски.

Рецепт приготування індійських роті простий та займає небагато часу. Кількість інгредієнтів теж невелика. Тож давайте спробуємо. Тим паче, що вони є корисною альтернативою хліба.

Знамениті індійські коржики Роті 

Роті — культові індійські коржики, що підкорили світ 1
Коржі мають бути тоненькі з хрусткими краями.

Вам знадобиться:

  • цільнозернове пшеничне борошно – 165 г
  • сіль – 1/4 ч.л.
  • олія – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 50 г
  • вода – 100 мл

Як готувати:

Візьміть велику миску і всипте у неї муку та сіль. Розмішайте та зробіть невелику лунку посередині, влийте в неї олію і воду. Починайте поступово замішувати тісто. Воно має вийти твердим та трохи липким, не сухим. Викладіть його на стіл та вимішуйте його близько 10 хвилин. Після цього лишіть тісто на 30-40 хвилин, щоб відпочило, накривши полотенцем. 

Розділіть тісто на вісім частин. Візьміть два листа пергаменту, покладіть між ними одну частину тіста і розкочуйте корж. Поставте на вогонь пательню та обсмажте на ній роті з двох боків, без додавання олії. На коржі мають з'явитись маленькі коричневі цяточки. Розтопіть вершкове масло і після випікання кожен роті змастіть ним. Подавайте гарячими з різними соусами та намазками. 

Поради від Інформатора: використовуйте теплу воду для замішування, вона допомагає створити м'яке та еластичне тісто. Олію можна замінити на розтоплене вершкове масло, або зробити суміш 50/50. Для аромату можна додати в тісто подрібнену свіжу зелень або спеції (зіра, коріандр, пажитник).

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити