Незвичайні овочеві рецепти - до вашого святкового столу.
Рецепти овочевих страв до новорічного столу сподобаються усім прихильникам здорової їжі! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Почистіть та помийте картоплю. Зріжте шапочку на кожній картоплині та дно, аби її можна було поставити. Зробіть ложкою або ножем в кожній глибоченький отвір (місце для начинки). Помістіть картоплю на пательню, заповніть останню воду так, аби картопля в ній тушкувалась. Додайте трохи рослинного масла та лавровий листок, посоліть.
Поріжте твердий сир та шинку на дрібні кубики, додайте суміш трав та змастіть майонезом. Додайте суміш з шинки та сиру з майонезом у відварену картоплю, тобто начиніть її.
Обгорніть кожну картоплину шматочком шинки, закріпіть зубочисткою, та накрийте шматочком сиру. Відправте в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Ваша страва готова!
Приготуйте капустину. Зробіть на ній надрізи навхрест, покладіть в пакет та залийте окропом - прямо в надрізи, щільно зав’яжіть пакет.
Змішайте в посуді фарш, дрібно порізані кубиками томат та солодкий перець, посоліть і всипте рис. Зніміть листя з капусти, діставши ту з пакету (воно стане м’яким). Начиніть його фаршем та сиром і обсмажте в рослинній олії в духовці.
Тим часом зробіть заправку зі сметани, кропу, часнику, додайте до неї тонко порізаний кружальцями свіжий огірок.
Порада від Інформатора: подавайте капусту з начинням із фаршу та сиру в томатній пасті з огірково-часниковим соусом. Смачного!
Почистіть цибулю та позрізайте “чубчик” і “попку”. Розріжте кожну цибулину навпіл майже до основи та начиніть фаршем. Фарш можна взяти будь-який за вашим смаком.
Викладіть цибулю з начинкою на деко, полийте соєвим соусом з приправами та запікайте в духовці або печі 30-40 хвилин при температурі 180 градусів, попередньо змастивши форму для запікання з товстим дном рослинною олією.
Дістаньте деко та розімніть м’яку цибулю та фарш на листках лавашу. Загорніть вміст та смакуйте ще гарячим!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Для початку слід обсмажити дрібно порізану кубиками цибулинку. Через 3-4 хвилини додаємо на пательню до цибулі моркву, натерту на моркв’яну тертушку. Також смажимо до 5 хвилин, далі даємо повністю охолоти.
Вливаємо в цибулю та моркву розмішані яйця, солимо й перчимо за смаком. Все перемішуємо та викладаємо на деко, застелене пергаментом. Все гарно розрівнюємо. Ставимо в духовку на 5-7 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Дістаємо деко, начиняєто майбутній рулетик начинкою з перетертих плавлених сирків та часнику з майонезом. Скручуємо рулетик, поки він гарячий. Ваша страва готова!
Порада від Інформатора: плавлені сирки в цьому рецепті можна замінити курячою печінкою.
Мінігарбузи промийте, почистіть, видаліть начинку. Верхівки відкладіть убік. Вони знадобляться для запікання та створення декоративного ефекту. Розігрійте духовку до 200-220 градусів.
Змастіть гарбузи зсередини оливковою олією. Приправте сіллю, свіжомеленим перцем і сушеним часником. Акуратно покладіть верхівки назад на гарбузи і запікайте 25-30 хвилин, доки внутрішня частина не стане м’якою.
У середній каструлі доведіть воду до кипіння. Додати рис. Варіть під кришкою приблизно 45 хвилин або доки не вбереться рідина. Збийте рис виделкою.
До рису додайте чайну ложку оливкової олії, кориці та волоських горіхів. Перемішайте. Шпинат дрібно нарубіть. Складіть у сотейник і влийте 2 столові ложки води. Тушкуйте під кришкою 4-5 хвилин. Змішайте із рисом.
Порада від Інформатора: начиніть мінігарбузи рисом та шпинатом і запікайте в духовці ще 5-7 хвилин. Подавайте страву теплою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.