Незвичайні способи приготування коктейлів - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних коктейлів до новорічного столу сподобаються усім прихильникам коктейльних карт з зимовою ноткою! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Всі рецепти прописані з огляду на приготування однієї порції.
М'ятне листя промийте, потовчіть з цукром і додайте трохи гарячої води. Перекладіть склад на дно фужера або іншого посуду і додайте холодне шампанське. Прикрасьте коктейль листком м'яти і часточкою лимона.
Порада від Інформатора: варто сказати, що з таким же успіхом можна зробити грейпфрутове, персикове або полуничне нампанське. І краще додавайте морожені або свіжі ягоди у ваші коктейлі, ніж купуйте алкоголь з есенцією!
Для рубінового глінтвейну:
Як готувати:
Це справді офіційна назва цього коктейлю "З Новим роком!". До його складу входить кілька позицій різного алкоголю, але апельсиновий сік вносить рівновагу в цю суміш, тому коктейль п'ється легко та невимушено.
Спершу приготуємо рубіновий глінтвейн. Для цього покладіть в емальований посуд гвоздику, корицю, лимонну цедру, цукор, додайте воду. Поставте на вогонь отриману суміш і кип'ятіть приблизно пару хвилини. Після цього процідіть суміш. Додайте червоне вино, заново підігрійте суміш приблизно до 70 °C, додайте гарячий чай і ром. Дайте суміші охолонути.
Ну а далі треба змішати з рубіновим глінтвейном - шампанське, бренді та апельсиновий сік. Заливаєте всі інгредієнти у шейкер та змішуєте. Після цього розлийте в мартінки та насолоджуєтеся цікавим та глибоким смаком.
Як готувати:
Занурте край склянки у воду, а потім у дрібно подрібнені конфети. Змішайте шоколадний лікер, чорний ром, імбірний лікер та лід у шейкері для коктейлів.
Порада від Інформатора: сильно струсіть, потім процідіть у підготовлену склянку. Подавайте, прикрасивши імбирним пряником!
Як готувати:
Доведіть свіжий яблучний сидр до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, поки сидру не стане вдвічі менше. Це станеться приблизно через 30-45 хвилин. Зніміть з вогню і додайте пакетик чорного чаю, нарізаний лимон та прянощі. Настоюйте протягом 4 хвилин. Викиньте чайний пакетик. Додайте бурбон. Пийте теплим.
Для прикрашання (на вибір):
Як готувати:
Нагрійте молоко та вершки на середньому вогні протягом 7 хвилин. Збийте жовтки з цукром за допомогою вінчика або блендера до стану піни. Отриману масу прогрієйте на водяній бані протягом 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
Додайте суміш до молока, влийте ром. Розлийте по келихах та прикрасьте корицею, бодяном, вишнею та присипте тертим мускатним горіхом.
Порада від Інформатора: для того, щоб додати коктейлю незвичного смаку, можна використати кокосове або мигдальне молоко. Коктейль варто вживати відразу, знявши з плити, або ж дати повністю охолонути і додати лід.
Можна розважити гостей і запропонувати їм новорічну коктейльну вечірку - кожен гість може приготувати й пригостити оточуючих своїм улюбленим напоєм. Плануючи таку вечірку, необхідно заздалегідь продумати, які напої й інші компоненти коктейлів поставити в бар. Інакше спільне виготовлення коктейлів зведеться до банального розведення спиртних напоїв соками.
При приготуванні новорічних коктейлів і напоїв можна поекспериментувати з деякими прянощами. Варто звернути увагу на м'яту, лаванду або кардамон.
Рецептів святкових коктейлів багато. Основу більшості з них становить шампанське. Слід пам'ятати, що алкогольні змішані напої дуже підступні, особливо, якщо в їх склад входять шампанське або газована вода.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.