П'ять оригінальних коктейлів на Новий рік: ромовий Егг-Ног, м'ятне шампанське та теплий чайний пунш
Незвичайні способи приготування коктейлів - до вашого святкового столу.
Незвичайні способи приготування коктейлів - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних коктейлів до новорічного столу сподобаються усім прихильникам коктейльних карт з зимовою ноткою! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Всі рецепти прописані з огляду на приготування однієї порції.
Рецепт № 1: м'ятне шампанське
Вам знадобиться:
- Шампанське - 250 мл.
- Цукор - половина чайної локжи.
- Мята - 4-6 листочків.
Як готувати:
М'ятне листя промийте, потовчіть з цукром і додайте трохи гарячої води. Перекладіть склад на дно фужера або іншого посуду і додайте холодне шампанське. Прикрасьте коктейль листком м'яти і часточкою лимона.
Порада від Інформатора: варто сказати, що з таким же успіхом можна зробити грейпфрутове, персикове або полуничне нампанське. І краще додавайте морожені або свіжі ягоди у ваші коктейлі, ніж купуйте алкоголь з есенцією!
Рецепт № 2: коктейль "З Новим роком!"
Вам знадобиться:
- Бренді - 25 мл.
- Рубіновий глінтвейн - 25 мл.
- Апельсиновий сік - 30 мл.
- Шампанське - 100 мл.
Для рубінового глінтвейну:
- Червоне вино - 150 мл.
- Ром - 30 мл.
- Чай міцний - 200 мл.
- Гвоздика - 2 бруньки.
- Кориця - паличка.
- Лимон (цедра) - штука.
- Цукор - 130 г.
Як готувати:
Це справді офіційна назва цього коктейлю "З Новим роком!". До його складу входить кілька позицій різного алкоголю, але апельсиновий сік вносить рівновагу в цю суміш, тому коктейль п'ється легко та невимушено.
Спершу приготуємо рубіновий глінтвейн. Для цього покладіть в емальований посуд гвоздику, корицю, лимонну цедру, цукор, додайте воду. Поставте на вогонь отриману суміш і кип'ятіть приблизно пару хвилини. Після цього процідіть суміш. Додайте червоне вино, заново підігрійте суміш приблизно до 70 °C, додайте гарячий чай і ром. Дайте суміші охолонути.
Ну а далі треба змішати з рубіновим глінтвейном - шампанське, бренді та апельсиновий сік. Заливаєте всі інгредієнти у шейкер та змішуєте. Після цього розлийте в мартінки та насолоджуєтеся цікавим та глибоким смаком.
Рецепт № 3: "Сніговий" коктейль
Вам знадобиться:
- Шоколадний лікер - 30 мл.
- Імбірний лікер - 50 мл.
- Чорний ром - 20 мл.
- Шоколад - 50 г.
- Шоколадні цукерки - 50 г.
- Лід - за смаком.
Як готувати:
Занурте край склянки у воду, а потім у дрібно подрібнені конфети. Змішайте шоколадний лікер, чорний ром, імбірний лікер та лід у шейкері для коктейлів.
Порада від Інформатора: сильно струсіть, потім процідіть у підготовлену склянку. Подавайте, прикрасивши імбирним пряником!
Рецепт № 4: чайний пунш з прянощами
Вам знадобиться:
- Яблучний сидр - півтори-дві склянка.
- Чорний чай - пакетик.
- Бурбон - 30 мл.
- Лимон - часточка.
- Кардамон, кориця - до смаку.
Як готувати:
Доведіть свіжий яблучний сидр до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, поки сидру не стане вдвічі менше. Це станеться приблизно через 30-45 хвилин. Зніміть з вогню і додайте пакетик чорного чаю, нарізаний лимон та прянощі. Настоюйте протягом 4 хвилин. Викиньте чайний пакетик. Додайте бурбон. Пийте теплим.
Рецепт № 5: різдвяно-новорічний ромовий "Егг-Ног"
Вам знадобиться:
- Темний ром - 300 мл.
- Молоко - 1 л.
- Яйця - 12 жовтків.
- Цукор - 300 г.
- Вершки (35%) - 200 мл.
Для прикрашання (на вибір):
- Мускатний горіх.
- Кориця.
- Бад'ян.
- Вишня в цукрі.
Як готувати:
Нагрійте молоко та вершки на середньому вогні протягом 7 хвилин. Збийте жовтки з цукром за допомогою вінчика або блендера до стану піни. Отриману масу прогрієйте на водяній бані протягом 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
Додайте суміш до молока, влийте ром. Розлийте по келихах та прикрасьте корицею, бодяном, вишнею та присипте тертим мускатним горіхом.
Порада від Інформатора: для того, щоб додати коктейлю незвичного смаку, можна використати кокосове або мигдальне молоко. Коктейль варто вживати відразу, знявши з плити, або ж дати повністю охолонути і додати лід.
Поради щодо коктейльної вечірки на Новий рік
Можна розважити гостей і запропонувати їм новорічну коктейльну вечірку - кожен гість може приготувати й пригостити оточуючих своїм улюбленим напоєм. Плануючи таку вечірку, необхідно заздалегідь продумати, які напої й інші компоненти коктейлів поставити в бар. Інакше спільне виготовлення коктейлів зведеться до банального розведення спиртних напоїв соками.
При приготуванні новорічних коктейлів і напоїв можна поекспериментувати з деякими прянощами. Варто звернути увагу на м'яту, лаванду або кардамон.
Рецептів святкових коктейлів багато. Основу більшості з них становить шампанське. Слід пам'ятати, що алкогольні змішані напої дуже підступні, особливо, якщо в їх склад входять шампанське або газована вода.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- П'ять оригінальних страв з птиці на Новий рік: паштет з курячої печінки, рулет з гусака та перепел на шпажці
- П'ять оригінальних страв із м'яса на Новий рік: татарське азу, бессарабський рулет та циганські котлети
- П'ять оригінальних рецептів холодцю на Новий рік: з авокадо, крабовими паличками та по-німецьки
- П'ять оригінальних рецептів олів'є на Новий рік: з хурмою, по-мексиканськи або теплий
- П'ять оригінальних рецептів оселедця під шубою на Новий рік: на грінках, у желатині, як суші
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.